Aktiivista ja merkityksellistä elämää

Kuntoutuminen tarkoittaa, että oppii elämään aktiivista ja itselle merkityksellistä elämää uudessa tilanteessa. Kuntoutuminen on omaa toimintaa, mutta yksin ei kannata jäädä. Terapioissa, kuntoutusjaksoilla ja sopeutumisvalmennuskursseilla löytää uusia näkökulmia ja toimintatapoja sekä saa hyödyllisiä vinkkejä arkeen ja omaan hyvinvointiin. Yhdessä työnantajan, opiskelupaikan, koulun ja päiväkodin kanssa voidaan miettiä järjestelyjä, jotka tekevät kuntoutumisen mahdolliseksi.

Kuntoutumisen kannalta tarpeelliset toimenpiteet kirjataan kuntoutussuunnitelmaan. Kuntoutussuunnitelma tehdään hoitopaikassa yhdessä lääkärin ja muiden tarvittavien henkilöiden kanssa.

Sopeutumisvalmennus


Munuais- ja maksaliitto järjestää sairastuneille sopeutumisvalmennuskursseja. Kun kaipaat tietoa sairaudesta ja vertaistukea, hakeudu kursseille, joilla käsitellään elämää tietyn sairauden tai hoitomuodon kanssa. Kun haluat keskittyä arjen voimavaroihin ja aktiiviseen elämään, tule mukaan aktiivisen arjen ja hyvinvoinnin teemakursseille. Lapsiperheille, nuorille ja nuorille aikuisille on lisäksi omia kursseja. Aikuiset läheiset ja perhekursseilla koko perhe ovat tervetulleita mukaan kurssille.

Lisätietoa sopetumisvalmennuskursseista

Iiris Ahlgren
Kuntoutussuunnittelija
050 3019 368
Maarit Heinimäki
Järjestösuunnittelija
050 3626 470
Marjukka Miettinen
Järjestösuunnittelija
040 5240 674
Petri Reponen
Kuntoutuspäällikkö
050 308 4551

Virkistys- ja vertaistapaamiset

Munuais- ja maksaliiton virkistys- ja vertaistapaamiset on tarkoitettu eri ikäisille ja sairauden eri vaiheessa oleville ja heidän läheisilleen. Tapaamiset ovat jäsenten näköisiä ja niiden ohjelma on rakennettu yhdessäolon ja kokemusten vaihdon ympärille. Tapaamisissa on usein oma teema ja ne ovat kohdennettuja tietylle ryhmälle.

Virkistys- ja vertaistapaamisten tavoitteena on lisätä voimavaroja ja luoda mahdollisuus kokemusten jakamiseen muiden samanlaisessa elämäntilanteessa olevien kanssa.