Kurssilla et ole yksin 

Munuais- ja maksaliiton järjestää sopeutumisvalmennuskursseja. Jos kaipaat vaihtelua arkeen, Solaris-lomat järjestää tuettuja lomia. Kaikki vuoden kurssit ja lomat löydät kurssiesitteestä.

Jos et löydä itsellesi sopivaa kurssia, ota yhteyttä niin mietitään yhdessä mistä voit saada tukea tilanteeseesi.Sopeutumisvalmennuskurssit ovat suomalaisen kuntoutuksen oivallus. Munuais- ja maksasairaudet ja elinsiirto tuovat elämään muutoksia ja huolta tulevaisuudesta ja jaksamisesta. Tärkeä kysymys on, miten selviän sairauteni kanssa ja miten läheiseni jaksavat.

Munuais- ja maksaliitto järjestää kursseja eri-ikäisille ja sairauden eri vaiheissa oleville. Tukea ovat antamassa asiantuntijat ja toiset saman kokeneet kurssitoverit ja perheet. Kurssi antaa voimaa ja iloa tulevaisuuteenkin.

Lapsiperheiden kurssit ovat tukena, kun lapsi sairastaa, mutta kursseja on myös lapsiperheille, joissa sairastunut on toinen vanhemmista. Nuoret voivat kokea ensimmäisen itsenäistymisen askeleensa kurssilla, johon vanhempia ei oteta mukaan. 

Kursseja on myös dialyysihoidossa oleville, maksasairauteen sairastuneille ja elinsiirron saaneille. Oma kurssinsa on myös heille, jotka odottavat elinsiirtoa.

Lisätietoa sopetumisvalmennuskursseista

Iiris Ahlgren
Kuntoutussuunnittelija
050 3019 368
Maarit Heinimäki
Järjestösuunnittelija
050 3626 470
Marjukka Miettinen
Järjestösuunnittelija
040 5240 674
Petri Reponen
Kuntoutuspäällikkö
050 308 4551