Uutiset

1.11.2018 Taksimatkat sairaanhoitoon on saatava toimiviksi

Kelan korvaamissa taksimatkoissa on ilmennyt ympäri Suomea ongelmia kesän kilpailutuksen jälkeen. Liitto on ollut jatkuvassa yhteydessä Kelaan ja pyrkinyt aktiivisesti vaikuttamaan tilanteeseen.

Lue lisää

 

1.11.2018 Suomeen tarvitaan potilas- ja asiakasturvallisuusvaltuutettu

Liitto kannattaa Suomen Potilasturvallisuusyhdistyksen käynnistämää hanketta, jonka päämääränä on tehdä eduskunnalle esitys potilas- ja asiakasturvallisuusvaltuutetun toiminnan käynnistämisestä.

Lue lisää

 

30.10.2018 Video lasten virtsateiden rakennepoikkeamista

Synnynnäinen virtsateiden rakennepoikkeama todetaan Suomessa keskimäärin kolmella lapsella vuosittain. Liiton perhetoiminnan piiriin kuuluvat munuais- ja maksasairautta sairastavien lasten lisäksi rakkoekstrofiaa sairastavien lasten perheet. Uusi video kertoo rakennepoikkeamista.

Lue lisää

 

25.10.2018 Pohjoismaiset munuaisjärjestöt Helsingissä

Pohjoismainen yhteistyö on tärkeää myös munuaisjärjestöille. Haasteet ovat samantyyppisiä kaikissa maissa. Tavoitteena on vaikuttaa munuaissairauteen sairastuneiden hoidon laatuun vertailemalla eri maiden tuloksia ja oppia muiden järjestöjen onnistumisesta. Yhteistyötä tehdään myös elinsiirtojen lisäämiseksi Pohjoismaissa.

Lue lisää

 

24.10.2018 Syksyn influenssarokotukset alkavat

Influenssarokotetta suositellaan kaikille munuais- ja maksasairauteen sairastuneille ja elinsiirron saaneille. Rokotteen saa oman kunnan terveydenhuollosta maksutta.

Lue lisää

 

23.10.2018 Uudet jäsenflyerit ovat ilmestyneet

Liiton materiaali jäsenmarkkinointiin on uudistunut. Tarjolla on nyt erilaisia flyereita herättämään uinuva kiinnostus jäsenyyteen.

Lue lisää

 

23.10.2018 Munuaissätiö myöntänyt vuoden 2018 apurahat

Munuaissäätiön tukee munuais- ja virtsatiesairauksien lääketieteellistä tutkimusta. Munuaissäätiö jakaa apurahoja ensisijaisesti väitöskirjaa valmisteleville tutkijoille.

Lue lisää

 

18.10.2018 Pieni ele ilman vaalejakin

Äänestyspaikoilta tuttu lahjoitus vammaistyölle onnistuu, vaikka maakuntavaaleja ei nyt olekaan.

Lue lisää

 

13.10.2018 Hyvää Euroopan elinsiirtopäivää 13.10.

Elinsiirto on antanut jatkoajan tuhansille ihmisille. Siirrettävistä elimistä on jatkuva pula ja kaikki eivät ehdi saada siirtoa ajoissa. Jokainen voi päättää olla elinluovuttaja kuolemansa jälkeen – ja pelastaa jopa kuuden ihmisen hengen. Tänään,Euroopan elinsiirtopäivänä, muistutetaan, että vaikka jokainen on lain mukaan elinluovuttaja, on oma tahto tärkeä ilmaista.

Lue lisää

 

12.10.2018 Jokainen voi olla elinluovuttaja

Elinsiirto on antanut jatkoajan Suomessakin tuhansille ihmisille. Siirrettävistä elimistä on jatkuva pula ja kaikki eivät ehdi saada siirtoa ajoissa. Jokainen voi päättää olla elinluovuttaja kuolemansa jälkeen – ja pelastaa jopa kuuden ihmisen hengen. Euroopan elinsiirtopäivä on lauantaina 13.10.2018.

Lue lisää

 

Seuraavat