Uutiset


19.2.2018 Elinehto on ilmestynyt

Liiton vuoden ensimmäinen Elinehto on ilmestynyt. Lehden voi lukea netissä. Se postitetaan jäsenille ilmaiseksi jäsenetuna tämän viikon aikana.

Lue lisää


14.2.2018 Hoitotahtolomake munuaisten vajaatoimintaa sairastaville

Liitto on julkaissut munuaisten vajaatoimintaa sairastavan hoitotahtolomakkeen. Hoitotahdossa sairastunut kertoo, miten hän haluaa itseään hoidettavan sitten, kun hän ei enää itse kykene ilmaisemaan tahtoaan. Lomakkeen voi tulostaa liiton sivulta ja sitä on saatavissa myös hoitoyksiköissä.

Lue lisää


7.2.2018 Yhä useampi tarvitsee dialyysihoitoa

Dialyysihoidon aloittaa yhä useampi suomalainen. Vuoden 2016 lopussa dialyysissä olevia ja munuaisensiirron saaneita oli enemmän kuin koskaan aiemmin. Hoidossa olevien määrä on silti kymmenen prosenttia pienempi kuin muissa Pohjoismaissa.

Lue lisää


5.2.2018 Munuaistautirekisterin vuosiraportti on ilmestynyt

Suomen munuaistautirekisterin vuosiraportti 2016 on ilmestynyt ja luettavissa kotisivulla.

Lue lisää


5.2.2018 Liitto etsii talouspäällikköä

Liiton keskustoimistoon etsitään talouspäällikköä.

Lue lisää


31.1.2018 Järjestöjen sosiaaliturvaopas on päivitetty

Järjestöjen yhteinen Sosiaaliturvaopas on päivitetty. Opas on julkaistu netissä.

Lue lisää


19.1.2018 Liitto etsii viestintäassistenttia

Liitto etsii osa-aikaista viestintäassistenttiä. Työ alkaa maaliskuun aikana.

Lue lisää


16.1.2018 Tukea netistä keväälläkin

Liitto jatkaa keväälläkin vertiaschatteja sairastuneille ja heidän läheisilleen. Keskusteluun voi osallistua nimettömänä. Mukana on myös liiton työntekijä.

Lue lisää


16.1.2018 Sosiaaliturvaan muutoksia

Sosiaaliturvaetuuksiin on tullut muutoksia vuoden 2018 alussa. Suurimpia yksittäisiä muutoksia on eläkettä saavan hoitotuen perusosan yhdeksän euron korotus. Muutoin etuudet ovat pysyneet liki samansuuruisina.

Lue lisää


10.1.2018 Pieni ele -keräys presidentivaaleissa

Presidentinvaalien yhteydessä järjestetään jälleen Pieni ele -keräys kotimaan vammais- ja terveystyön hyväksi. Keräyksessä ovat mukana myös Munuais- ja maksaliiton paikallisyhdistykset ympäri Suomen.

Lue lisää


9.1.2018 Esite liiton nuorten toiminnasta ilmestynyt

Uudessa esitteessä esitellään Muma:n nuorten toimintaa ja toivotetaan kaikki munuais- ja maksasairautta sekä rakkoekstrofiaa sairastavat ja elinsiirron saaneet 12–17-vuotiaat nuoret ympäri Suomea mukaan.

Lue lisää


18.12.2017 Toimisto joulutauolla 18.12.2017-7.1.2018

Liiton keskustoimisto on suljettu 18.12.2017–7.1.2018. Myös materiaalitilausten postitus on tauolla toimiston kiinnioloajan.

Lue lisää


13.12.2017 Behandlingen av självriskkort för taxiresor påskyndas

Behandlingen av direktersättning för taxiresor påskyndas. Den som behöver årskort för taxisjälvrisken torde i fortsättningen kunna få det fortare. Från och med början av 2018 är det dessutom möjligt att skriva ut intyget på att självriskandelen uppnåtts i Fpa:s Internettjänst.

Lue lisää


12.12.2017 Liiton marras- ja joulukuun uutiset katsottavissa

Munuais- ja maksaliiton marras- ja joulukuun uutisissa aiheina professori Krister Höckerstedtin elämäkertateoksen julkaisu, PBC-kokous Helsingissä, liiton keskustoimiston muutto väistötiloihin ja joulutervehdys.

Lue lisää


11.12.2017 Vastaa kyselyyn

Miten toimintaa tulisi kehittää Munuais- ja maksaliitossa? Vastaa kyselyyn ja vaikuta.

Lue lisää


11.12.2017 Munuaiset -esite julkaistu

Munuaisilla on monta elintärkeää tehtävää. Uudessa esitteessä kerrotaan munuaissairauksista, munuaisten vajaatoiminnasta, vajaatoiminnan etenemistä ehkäisevistä keinoista ja vaikean vajaatoiminnan hoidosta.

Lue lisää


7.12.2017 Asiakasmaksut eivät saa vaarantaa toimeentuloa

Sosiaalihuollon palveluista ei saa periä maksua tai sitä on alennettava, mikäli maksun periminen vaarantaa toimeentulon. Mikäli kokee tarvitsevansa maksuihin helpotusta, kannattaa ottaa yhteyttä kunnan asiakasmaksutoimistoon tai -yksikköön tai sairaalan potilasmaksupalveluihin.

Lue lisää


5.12.2017 Elinehto on ilmestynyt

Liiton vuoden viimeinen Elinehto on ilmestynyt. Joululahjana lukijoille mukana on ohjeita munuaisterveellisistä jouluherkuista. Lehden voi lukea netissä. Se postitetaan jäsenille ilmaiseksi jäsenetuna tämän viikon aikana.

Lue lisää


5.12.2017 Taksimatkojen omavastuukortin käsittely nopeutuu

Taksimatkojen suorakorvauksen käsittely nopeutuu. Vuosiomavastuukortin pitäisi jatkossa tulla tarvitsevalle nopeammin. Ensi vuoden alusta Kelan nettipalvelussa voi myös tulostaa todistuksen omavastuuosuuden täyttymisestä.

Lue lisää


4.12.2017 Valittu vaikuttaja: Maarit Feldt-Ranta

Liiton Elinehto-lehden Valittu vaikuttaja -palstalla kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta kirjoittaa sote-uudistuksesta. Palstalla päättäjät kertovat mielipiteitään ajankohtaisista terveys- ja hyvinvointiaiheista.

Lue lisää


Seuraavat


Tulosta Tulosta
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä