Uutiset


20.6.2017 Ikääntynyt, suojele munuaisia kesällä

Ikä heikentää myös munuaisia. Munuais- ja maksaliitto muistuttaa, että ikääntyneen on tärkeä juoda riittävästi, varsinkin hellesäällä. Kuivuminen yhdistettynä esimerkiksi tulehduskipulääkkeiden ja tiettyjen verenpainelääkkeiden käyttöön voi johtaa äkilliseen munuaisvaurioon.

Lue lisää


16.6.2017 Dialyysihoidossa olevien verkkokurssille mahtuu vielä mukaan

Haluatko osallistua sopeutumisvalmennuskurssille kotoa käsin tai vaikka dialyysihoidossa ollessa? Kurssilla sinä, puolisosi tai läheisesi saatte tietoa, taitoja ja tukea uuteen elämänvaiheeseen dialyysihoidossa. Kurssin lähijakso on 12.–13.8. Ilmoittautuminen päättyy 30.6.

Lue lisää


15.6.2017 Toimisto kesätauolla 19.6.-31.7.2017

Liiton keskustoimisto on suljettuna ajalla 19.6.-31.7.2017. Ruokakirjan ja muun materiaalin viimeinen postituspäivä ennen kesätaukoa on keskiviikko 21.6. Postitamme seuraavan kerran taas elokuussa.

Lue lisää


15.6.2017 Voita Linnanmäkirannekkeita!

Osallistu 30.6. mennessä kotisivuiltamme löytyvään tietovisailuun ja jätä yhteystietosi, niin pääset mukaan Linnanmäkirannekkeiden arvontaan.

Lue lisää


14.6.2017 Vinkkejä hemodialyysihoidon aikana tehtävään liikuntaan

Hemodialyysin aikainen liikunta tehostaa dialyysin vaikutusta. Säännöllinen harjoittelu kohottaa kuntoa ja jo vähäinenkin liikunta auttaa selviämään päivittäisistä askareista. Liikunta parantaa elämänlaatua ja usko jaksamiseen kasvaa.

Lue lisää


9.6.2017 Turvallista kesää, elinsiirron saanut

Elinsiirto ja varsinkin sen jälkeen tarvittava hyljinnänestolääkitys lisää riskiä sairastua syöpään. Ihosyöpien ilmaantuminen yleistyy, kun elinsiirrosta on kulunut noin 10 vuotta. Muita altistavia tekijöitä ovat vaalea iho, miessukupuoli, yli 50 vuoden ikä elinsiirron aikaan sekä hyljinnänestolääkityksen voimakkuus.

Lue lisää


9.6.2017 Munuaistautirekisteri on säilytettävä

Suomen munuaistautirekisteri antaa tietoa munuaissairauden hoidon tasa-arvoisuudesta ja laadusta Suomessa. Rekisterin toiminta on uhattuna, koska THL on lopettamassa sen rahoituksen ilman, että korvaavaa rekisteriä ollaan perustamassa.

Lue lisää


8.6.2017 Pieni ele -keräys sai 1,3 miljoonaa euroa lahjoituksia

Kotimaisen vammais- ja terveystyön hyväksi tehtävä Pieni ele -keräys sai 1,3 miljoonaa euroa lahjoituksia. Keräys järjestettiin huhtikuussa kuntavaalien äänestyspaikoilla ympäri Suomen.

Lue lisää


6.6.2017 Liiton uutiset kesäkuulta katsottavissa

Munuais- ja maksaliiton videouutisten aiheina ovat tällä kertaa Maksaviikon jälkitunnelmat, Suomen Munuaistautirekisterin rahoitus sekä alkoholilakiin kaavaillut muutokset.

Lue lisää


5.6.2017 Hoitotahto turvaa omannäköisen hoidon

Hoitotahdolla voi ilmaista oman tahtonsa elämän loppuvaiheen hoidosta. Hoitotahdon voi laatia vapaamuotoisena tai valmiille lomakkeelle.

Lue lisää


1.6.2017 Kostea kevätjuhla kostautuu nuoren maksalle

Nuoren maksa kestää alkoholia aikuisen maksaa huonommin, muistuttaa Munuais- ja maksaliitto koulujen päättäjäisjuhlien aikaan. Nuorena aloitettu runsas kertajuominen myös altistaa alkoholiriippuvuudelle aikuisena.

Lue lisää


31.5.2017 C-hepatiitti – strategiasta toimeen

Kansanedustaja Annika Saarikko kirjoittaa uudessa Elinehto-lehdessä, että C-hepatiittiin liittyy ennakkoluuloja, jotka kumpuavat tietämättömyydestä, häpeästä ja vaikenemisesta. Yhteiskunnallisesti asiasta tulee käydä avointa keskustelua ja ymmärtää hoidon lisäksi myös ennaltaehkäisyn merkitys.

Lue lisää


31.5.2017 Kesän Elinehto on ilmestynyt

Elinehto 2/2017 on ilmestynyt. Lehdessä kerrotaan muun muassa naisen maksasta, ikääntyneiden munuaisista ja avustetusta kotidialyysistä. Lehti postitetaan kotiin jäsenille ja sen voi lukea myös liiton kotisivulta.

Lue lisää


30.5.2017 C-hepatiittistrategian täytäntööpano

C-hepatiittistrategian toteuttamiseen tarvitaan useiden eri toimijoiden panosta. Ennaltaehkäisevän työn painopisteitä strategiassa ovat tietoisuuden kasvattaminen tartunnasta. Se ei kuitenkaan yksinään riitä, kirjoittaa THL:n Henrikki Brummer-Korvenkontio Elinehdon Lääkäriliitteessä.

Lue lisää


30.5.2017 Tee edunvalvontavaltuutus ajoissa

On tärkeä pohtia ennakkoon, miten haluaisi, että toimitaan, kun ei itse kykene ilmaisemaan tahtoaan. Edunvalvontavaltuutuksella voi valita asioiden hoitaja vakavan sairastumisen tai vammautumisen varalta.

Lue lisää


24.5.2017 Keskustoimisto suljettuna perjantaina 26.5.

Munuais- ja maksaliiton keskustoimisto Kumpulantiellä Helsingissä on suljettuna helatorstain jälkeisen perjantain, 26.5. Ovet ovat auki jälleen seuraavana maanantaina, 29.5.

Lue lisää


22.5.2017 Liiton vuosikertomus 2016

Liiton vuosikertomus 2016 on ilmestynyt. Ennaltaehkäisyn teemakausi jatkui ja vaikuttamistyötä vahvistettiin.

Lue lisää


22.5.2017 Hallituksen leikkaukset kohtelevat pitkäaikaissairaita kovalla kädellä

Vaikeasta tilanteesta on yritetty selvitä niin, että lääkärin määräämiä lääkkeitä ei ole ostettu ja elintärkeitä hoitoja on jätetty väliin.

Lue lisää


20.5.2017 Liiton vuosikokous valitsi hallituksen

Vuosikokous valitsi liiton puheenjohtajaksi Asko Räsäsen. Varapuheenjohtajina jatkavat Yrjö Viitikko ja Kirsi Rajasuo.

Lue lisää


18.5.2017 Alennuksia kunnan liikuntaan

Monille erityisryhmille on voimassa alennuksia kunnan liikuntapalveluihin kuten uimahalliin ja kuntosaleille. Liikuntapaikasta tai omasta kunnasta voi kysyä lisää.

Lue lisää


Seuraavat


Tulosta Tulosta
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä