Uutiset


18.12.2017 Toimisto joulutauolla 18.12.2017-7.1.2018

Liiton keskustoimisto on suljettu 18.12.2017–7.1.2018. Myös materiaalitilausten postitus on tauolla toimiston kiinnioloajan.

Lue lisää


13.12.2017 Behandlingen av självriskkort för taxiresor påskyndas

Behandlingen av direktersättning för taxiresor påskyndas. Den som behöver årskort för taxisjälvrisken torde i fortsättningen kunna få det fortare. Från och med början av 2018 är det dessutom möjligt att skriva ut intyget på att självriskandelen uppnåtts i Fpa:s Internettjänst.

Lue lisää


12.12.2017 Liiton marras- ja joulukuun uutiset katsottavissa

Munuais- ja maksaliiton marras- ja joulukuun uutisissa aiheina professori Krister Höckerstedtin elämäkertateoksen julkaisu, PBC-kokous Helsingissä, liiton keskustoimiston muutto väistötiloihin ja joulutervehdys.

Lue lisää


11.12.2017 Vastaa kyselyyn

Miten toimintaa tulisi kehittää Munuais- ja maksaliitossa? Vastaa kyselyyn ja vaikuta.

Lue lisää


11.12.2017 Munuaiset -esite julkaistu

Munuaisilla on monta elintärkeää tehtävää. Uudessa esitteessä kerrotaan munuaissairauksista, munuaisten vajaatoiminnasta, vajaatoiminnan etenemistä ehkäisevistä keinoista ja vaikean vajaatoiminnan hoidosta.

Lue lisää


7.12.2017 Asiakasmaksut eivät saa vaarantaa toimeentuloa

Sosiaalihuollon palveluista ei saa periä maksua tai sitä on alennettava, mikäli maksun periminen vaarantaa toimeentulon. Mikäli kokee tarvitsevansa maksuihin helpotusta, kannattaa ottaa yhteyttä kunnan asiakasmaksutoimistoon tai -yksikköön tai sairaalan potilasmaksupalveluihin.

Lue lisää


5.12.2017 Elinehto on ilmestynyt

Liiton vuoden viimeinen Elinehto on ilmestynyt. Joululahjana lukijoille mukana on ohjeita munuaisterveellisistä jouluherkuista. Lehden voi lukea netissä. Se postitetaan jäsenille ilmaiseksi jäsenetuna tämän viikon aikana.

Lue lisää


5.12.2017 Taksimatkojen omavastuukortin käsittely nopeutuu

Taksimatkojen suorakorvauksen käsittely nopeutuu. Vuosiomavastuukortin pitäisi jatkossa tulla tarvitsevalle nopeammin. Ensi vuoden alusta Kelan nettipalvelussa voi myös tulostaa todistuksen omavastuuosuuden täyttymisestä.

Lue lisää


4.12.2017 Valittu vaikuttaja: Maarit Feldt-Ranta

Liiton Elinehto-lehden Valittu vaikuttaja -palstalla kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta kirjoittaa sote-uudistuksesta. Palstalla päättäjät kertovat mielipiteitään ajankohtaisista terveys- ja hyvinvointiaiheista.

Lue lisää


4.12.2017 Keskustoimisto muuttaa

Liiton keskustoimistossa Helsingissä muuttaa väistötiloihin joulukuussa. Materiaalin postitus jatkuu, mutta hidastuu.

Lue lisää


22.11.2017 Vertaisvanhempi on tukena

Liiton vertaisvanhemmista on ilmestynyt uusi esite.

Lue lisää


9.11.2017 Osallistu tutkimukseen hemodialyysissä olevien elämänlaadusta

Tampereen ammattikorkeakouluun opinnäytetyönä tehtävään tutkimukseen hemodialyysissä olevien elämänlaadusta etsitään neljää, hemodialyysissä vähintään puoli vuotta ollutta osallistujaa.

Lue lisää


6.11.2017 Kurssijulkaisu on ilmestynyt

Sopeutumisvalmennuskurssit ja tuetut lomat -kurssijulkaisu on ilmestynyt. Ensi vuoden kurssit ovat nähtävissä myös liiton nettisivuilla.

Lue lisää


2.11.2017 Keskustoimisto suljettu 3.11.

Liiton keskustoimisto Helsingissä on kiinni ennen loppuvuoden juhlapyhiä ja joulun aikaan.

Lue lisää


1.11.2017 Munuais- ja maksaliiton suruadressilla ilmaiset lämpimän osanottosi

Munuais- ja maksaliiton luontoaiheisten suruadressien avulla voit tukea liiton perhetoimintaa. Orvokkiketo- tai pitkospuuteemaisissa adresseissa on tekstit ”Lämmin Osanotto” kannessa, sekä ”Lämmöllä muistaen” sisäsivuilla, punottu nauha, sekä kirjekuori.

Lue lisää


26.10.2017 Liiton uutiset lokakuulta katsottavissa

Munuais- ja maksaliiton lokakuun uutisissa aiheina järjestöpäivät ja C-hepatiittikokous Rovaniemellä, sekä elinsiirtoviikon Odota-kampanja.

Lue lisää


19.10.2017 Kansainvälisenä vertaistuen päivänä muistutetaan kiitoksen merkityksestä

Kansainvälsenä vertaistuen päivänä 19.10. on vertaistukijoiden vuoro saada kiitos toisten auttamisesta. Oli vertaisuuden tukimuoto sitten mikä tahansa, ihmisten kohtaamisella ja vuorovaikutuksella on suuri merkitys.

Lue lisää


18.10.2017 Munuaissäätiö myönsi apurahat

Munuaissäätiö on myöntänyt vuonna 2017 apurahoja 14 tutkijalle. Apurahojen yhteissumma on 60 500 euroa.

Lue lisää


14.10.2017 Tänään on Euroopan elinsiirtopäivä

Odotitko kiivaasti viikonloppua? Odotatko illalla baariin tai saunan lämpiämistä? Tai parhaillaan kaupan kassalla? Odotus päättyy kaikkien kohdalla tänään. Viiden sadan elinsiirtoa odottavan odotus ei kuitenkaan pääty. Se jatkuu vielä päiviä, viikkoja, kuukausia, joillakin vuosia. Käynnissä olleen Elinsiirtoviikon päättää tänään vietettävä Euroopan elinsiirtopäivä.

Lue lisää


12.10.2017 Munuaissiirto elävältä luovuttajalta vaatii lakimuutoksen

Suomen laki estää luovuttamasta toisen munuaisensa sitä tarvitsevalle läheiselle, joka ei ole lähisukulainen tai asu samassa osoitteessa. Munuaissiirto elävältä luovuttajalta on turvallinen tutkitulle luovuttajalle ja paras vaihtoehto saajalle. Munuais- ja maksaliitto, elinsiirtolääkärit ja monet kansanedustajat vaativat lain muuttamista.

Lue lisää


Seuraavat


Tulosta Tulosta
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä