Uutiset


19.10.2017 Kansainvälisenä vertaistuen päivänä muistutetaan kiitoksen merkityksestä

Kansainvälsenä vertaistuen päivänä 19.10. on vertaistukijoiden vuoro saada kiitos toisten auttamisesta. Oli vertaisuuden tukimuoto sitten mikä tahansa, ihmisten kohtaamisella ja vuorovaikutuksella on suuri merkitys.

Lue lisää


18.10.2017 Munuaissäätiö myönsi apurahat

Munuaissäätiö on myöntänyt vuonna 2017 apurahoja 14 tutkijalle. Apurahojen yhteissumma on 60 500 euroa.

Lue lisää


14.10.2017 Tänään on Euroopan elinsiirtopäivä

Odotitko kiivaasti viikonloppua? Odotatko illalla baariin tai saunan lämpiämistä? Tai parhaillaan kaupan kassalla? Odotus päättyy kaikkien kohdalla tänään. Viiden sadan elinsiirtoa odottavan odotus ei kuitenkaan pääty. Se jatkuu vielä päiviä, viikkoja, kuukausia, joillakin vuosia. Käynnissä olleen Elinsiirtoviikon päättää tänään vietettävä Euroopan elinsiirtopäivä.

Lue lisää


12.10.2017 Munuaissiirto elävältä luovuttajalta vaatii lakimuutoksen

Suomen laki estää luovuttamasta toisen munuaisensa sitä tarvitsevalle läheiselle, joka ei ole lähisukulainen tai asu samassa osoitteessa. Munuaissiirto elävältä luovuttajalta on turvallinen tutkitulle luovuttajalle ja paras vaihtoehto saajalle. Munuais- ja maksaliitto, elinsiirtolääkärit ja monet kansanedustajat vaativat lain muuttamista.

Lue lisää


9.10.2017 Odota-kampanja kertoo elinsiirron odotuksesta

Osaatko kuvitella, miltä elinsiirron odottaminen tuntuu? Suomessa yli 500 ihmisen ei tarvitse kuvitella, sillä he tietävät. Elinsiirtoviikolla 9.10. alkavassa Odota-kampanjassa kuullaan heidän kokemuksiaan. Kampanja muistuttaa sanomaan KYLLÄ elinluovutukselle ja kertomaan tahtonsa läheisilleen.

Lue lisää


5.10.2017 C-hepatiitti koskettaa Lapissa

C-hepatiitti on yleisin virushepatiitti Suomessa. Tartunnan saaneita on lähes 30 000 ja moni sairastaa C-hepatiittia tietämättään. Lapin alueella tartunta on todettu lähes 1000 ihmisellä. Munuais- ja maksaliitto on huolissaan Pohjois-Suomen tartuntatilanteesta.

Lue lisää


28.9.2017 Liiton uutiset syyskuulta katsottavissa

Munuais- ja maksaliiton syyskuun uutisissa aiheina uusi kuntoutuspäällikkö Petri Reponen, Porin Friskaantumislauvvantai sekä elinsiirtoviikon Odota-kampanja.

Lue lisää


27.9.2017 Petri Reponen aloittaa kuntoutuspäällikkönä

Petri Reponen aloittaa liiton kuntoutuspäällikkönä lokakuun alussa. Nykyinen kuntoutuspäällikkö jää opintovapaalle.

Lue lisää


20.9.2017 Liiton yleisesite on uusittu

Liiton toiminnasta kertova esite on uudistettu. Painettua esitettä voi taas tilata ja jakaa eteenpäin.

Lue lisää


19.9.2017 Alkoholilaki on kohtalonisku suomalaiselle maksalle

Vahvemman oluen ja siiderin sekä limuviinojen tuominen lähikauppaan voi olla kohtalonisku suomalaisten maksoille. Nykyisten riskikäyttäjien rinnalle syntyisi sittenkin uusi kostea sukupolvi, Munuais- ja maksaliitto pelkää. Kirroosikuolemista 85 prosenttia johtuu Suomessa alkoholista – ja määrä vain lisääntyisi.

Lue lisää


13.9.2017 Tukea työssä jatkamiseen

Työhön paluuta tai työssä jatkamista sairaudesta huolimatta voidaan tukea monin tavoin. Kela järjestää ammatillista kuntoutusta työelämässä vasta vähän aikaa ja työeläkelaitosten vastuulla on pidempään työelämässä olleet.

Lue lisää


10.9.2017 Tänään on kansainvälinen PBC-päivä

PBC on tulehduksellinen maksasairaus, joka ei näy päälle. Äärimmäinen väsymys ja kutina haittaavat arkielämää ja estävät työnteon. Munuais- ja maksaliitto muistuttaa tänään vietettävänä Maailman PBC-päivänä 10.9., että kaikki maksasairaudet eivät johdu elintavoista.

Lue lisää


7.9.2017 Siklosporiinin korvattavuus jatkuu

Siklosporiinia sisältävien hyljinnännestolääkkeiden korvattavuus jatkuu normaalisti.

Lue lisää


7.9.2017 Maksasairauden aiheuttama väsymys haittaa arkea

PBC on tulehduksellinen maksasairaus. Sairaus ei näy päälle, mutta sen aiheuttama äärimmäinen väsymys voi haitata arkielämää ja estää työnteon. Munuais- ja maksaliitto muistuttaa Maailman PBC-päivänä 10.9., että kaikki maksasairaudet eivät johdu elintavoista.

Lue lisää


6.9.2017 Vahvoja järjestöjä tarvitaan jatkossakin

Järjestöt on otettava keskeisesti mukaan, kun maakunnat suunnittelevat tavoitteitaan hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseksi sosiaali- ja terveyspalveluissa, sanoo kansanedustaja Hannakaisa Heikkinen uudessa Elinehto-lehdessä.

Lue lisää


6.9.2017 Elinehto 3 on ilmestynyt

Liiton Elinehdon syksyn numero on ilmestynyt. Lehteen voi tutustua liiton kotisivuilla. Se lähetetään kotiin kaikille jäsenille ilmaiseksi.

Lue lisää


5.9.2017 Potilasturvallisuus on yhteinen asia

Potilasturvallisuus on tärkeä osa laadukasta hoitoa. Hoidossa olevan on voitava luottaa siihen, että hän saa tarvitsemansa ja oikean hoidon. Hoidosta tulisi aiheutua hänelle mahdollisimman vähän haittaa.

Lue lisää


30.8.2017 Edunvalvonta hyljinnänestolääkkeiden korvattavuudeksi jatkuu

Siklosporiinia sisältävien hyljinnännestolääkkeiden korvattavuus on päättymässä lokakuun lopussa. Lääkevalmisteita on tällä hetkellä normaalista saatavilla. Liitto on välittänyt lääkkeitä käyttävien kannan viranomaisille ja jatkaa edunvalvontaa.

Lue lisää


29.8.2017 Valokuvakilpailu lapsille ja nuorille

Lasten ja nuorten kuvakilpailun teemana on ystävyys. Kolme parasta palkitaan molemmista sarjoista.

Lue lisää


28.8.2017 Muutoksia hyljinnänestolääkkeiden korvattavuuteen

Lääkkeiden hintalautakunta on hylännyt siklosporiinia sisältävien hyljinnänestolääkkeiden korvattavuushakemuksia. Liitto muistuttaa, että elinsiirron saaneilla tulisi olla mahdollisuus käyttää hyljinnänestoon valmistetta, jonka lääkäri on hänelle alun perin määrännyt.

Lue lisää


Seuraavat


Tulosta Tulosta
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä