Uutiset


17.8.2017 Hae Munuaissäätiön apurahaa

Munuaissäätiön apurahat 2017 ovat haettavissa munuais- ja virtsatiesairauksien tieteelliseen tutkimukseen.

Lue lisää


16.8.2017 Kulttuuridialyysi jatkuu

Keväällä alkanut Kulttuuridialyysi jatkuu elokuussa Tampereella. Kulttuuritunti on aina kuun viimeisenä maanantaina ja tiistaina.

Lue lisää


7.8.2017 Vertaistukea verkossa

Liiton vertaischat alkaa elokuussa. Ensimmäisen chatin aiheena on henkinen hyvinvointi. Nettikeskustelu on syksyn ajan kerran kuukaudessa keskiviikkoisin.

Lue lisää


3.8.2017 Kesä näkyy vyötäröllä ja tuntuu maksassa

Vaikka kesällä ei helle hellinyt, grilli pysyi kuumana ja juomat kylminä. Alkoholi vahingoittaa maksaa nopeasti ja ylipaino aiheuttaa rasvamaksan. Nyt on korkea aika palauttaa mieleen hyvät elintavat. Munuais- ja maksaliitto muistuttaa, että maksa toipuu, jos vahingot eivät ole vielä liian vakavia.

Lue lisää


28.7.2017 Moni sairastaa C-hepatiittia tietämättään

C-hepatiitti on yleisin virushepatiitti Suomessa. Tartunnan saaneita on lähes 30 000 ja moni sairastaa C-hepatiittia tietämättään. Munuais- ja maksaliitto muistuttaa Maailman hepatiittipäivänä 28.7., että eniten tartuntoja todetaan nuorilla. Edetessään C-hepatiitti voi johtaa maksakirroosin ja maksasyöpään.

Lue lisää


27.7.2017 Nauti matkasta – älä riskeistä

Viimeiset lomapäivät ovat käsillä ennen koululaisten ja opiskelijoiden paluuta arkeen. Akkuja kannattaa ladata vaikka lähtemällä matkalla. Heittäydy nauttimaan elämästä, mutta älä silti ota turhia riskejä. Munuais- ja maksaliitto muistuttaa Maailman hepatiittipäivänä 28.7., että B-hepatiitti ei ole mukava muisto elämäsi matkasta.

Lue lisää


25.7.2017 Maailman hepatiittipäivä on 28.7

Maailman hepatiittipäivää vietetään 28. heinäkuuta. Virushepatiiteista B- ja C-hepatiitti tarttuvat veren välityksellä, A-hepatiitin voi saada saastuneesta vedestä tai ruoasta. Munuais- ja maksaliitto muistuttaa, että tartunnan saamiseen voi vaikuttaa omilla valinnoillaan.

Lue lisää


4.7.2017 Munuais- ja maksaliitto hakee kuntoutuspäällikön sijaista

Haemme sijaista kuntoutuspäällikkömme opintovapaan ajalle. Kuntoutuspäällikkö vastaa liiton kuntoutustoiminnasta ja toimii tiimin esimiehenä. Tehtävä on määräaikainen ja kestää 1.10.2017–31.12.2018 välisen ajan. Hakuaika päättyy 31.7.2017.

Lue lisää


2.7.2017 Tuija Helander kaunisteli Suomen mahtavaa mitalisaldoa elinsiirron saaneiden MM-kilpailuissa

Takavuosien aitajuoksuhuippu, euralainen Tuija Helander voitti elinsiirron saaneiden MM-kilpailuissa Espanjan Malagassa kultaa korkeushypyssä sekä 200 metrin juoksussa. Helander sai pitkäaikaisen sairastelun jälkeen keuhkojensiirron vuosituhannen vaihteessa ja on sittemmin ollut mukana elinsiirron saaneiden urheilutoiminnassa.

Lue lisää


28.6.2017 Elinsiirron MM-kilpailut alkaneet suomalaisittain hienosti

Espanjan Aurinkorannikolla, Malagassa 25.6.–2.7. järjestettävien elinsiirron saaneiden maailmanmestaruuskilpailujen ohjelmassa on 17 lajia. Paikalla on kaikkiaan 2200 elinsiirtourheilijaa yli 50 maasta. Suomesta mukana on historiallisen suuri, 41 urheilijan joukkue. Eniten suomalaisia kilpailee yleisurheilun, keilailun ja petanquen parissa.

Lue lisää


20.6.2017 Ikääntynyt, suojele munuaisia kesällä

Ikä heikentää myös munuaisia. Munuais- ja maksaliitto muistuttaa, että ikääntyneen on tärkeä juoda riittävästi, varsinkin hellesäällä. Kuivuminen yhdistettynä esimerkiksi tulehduskipulääkkeiden ja tiettyjen verenpainelääkkeiden käyttöön voi johtaa äkilliseen munuaisvaurioon.

Lue lisää


16.6.2017 Dialyysihoidossa olevien verkkokurssille mahtuu vielä mukaan

Haluatko osallistua sopeutumisvalmennuskurssille kotoa käsin tai vaikka dialyysihoidossa ollessa? Kurssilla sinä, puolisosi tai läheisesi saatte tietoa, taitoja ja tukea uuteen elämänvaiheeseen dialyysihoidossa. Kurssin lähijakso on 12.–13.8. Ilmoittautuminen päättyy 30.6.

Lue lisää


15.6.2017 Toimisto kesätauolla 19.6.-31.7.2017

Liiton keskustoimisto on suljettuna ajalla 19.6.-31.7.2017. Ruokakirjan ja muun materiaalin viimeinen postituspäivä ennen kesätaukoa on keskiviikko 21.6. Postitamme seuraavan kerran taas elokuussa.

Lue lisää


15.6.2017 Linnanmäkirannekearvonta päättyi 30.6.

Ilmoitamme voittajille henkilökohtaisesti. Kiitos osallistuneille!

Lue lisää


14.6.2017 Vinkkejä hemodialyysihoidon aikana tehtävään liikuntaan

Hemodialyysin aikainen liikunta tehostaa dialyysin vaikutusta. Säännöllinen harjoittelu kohottaa kuntoa ja jo vähäinenkin liikunta auttaa selviämään päivittäisistä askareista. Liikunta parantaa elämänlaatua ja usko jaksamiseen kasvaa.

Lue lisää


9.6.2017 Turvallista kesää, elinsiirron saanut

Elinsiirto ja varsinkin sen jälkeen tarvittava hyljinnänestolääkitys lisää riskiä sairastua syöpään. Ihosyöpien ilmaantuminen yleistyy, kun elinsiirrosta on kulunut noin 10 vuotta. Muita altistavia tekijöitä ovat vaalea iho, miessukupuoli, yli 50 vuoden ikä elinsiirron aikaan sekä hyljinnänestolääkityksen voimakkuus.

Lue lisää


9.6.2017 Munuaistautirekisteri on säilytettävä

Suomen munuaistautirekisteri antaa tietoa munuaissairauden hoidon tasa-arvoisuudesta ja laadusta Suomessa. Rekisterin toiminta on uhattuna, koska THL on lopettamassa sen rahoituksen ilman, että korvaavaa rekisteriä ollaan perustamassa.

Lue lisää


8.6.2017 Pieni ele -keräys sai 1,3 miljoonaa euroa lahjoituksia

Kotimaisen vammais- ja terveystyön hyväksi tehtävä Pieni ele -keräys sai 1,3 miljoonaa euroa lahjoituksia. Keräys järjestettiin huhtikuussa kuntavaalien äänestyspaikoilla ympäri Suomen.

Lue lisää


6.6.2017 Liiton uutiset kesäkuulta katsottavissa

Munuais- ja maksaliiton videouutisten aiheina ovat tällä kertaa Maksaviikon jälkitunnelmat, Suomen Munuaistautirekisterin rahoitus sekä alkoholilakiin kaavaillut muutokset.

Lue lisää


5.6.2017 Hoitotahto turvaa omannäköisen hoidon

Hoitotahdolla voi ilmaista oman tahtonsa elämän loppuvaiheen hoidosta. Hoitotahdon voi laatia vapaamuotoisena tai valmiille lomakkeelle.

Lue lisää


Seuraavat


Tulosta Tulosta
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä