Uutiset


21.4.2017 Tutkimus PD-hoitoa tekevien läheisille

Pirkanmaan seudulla etsitään PD-potilaiden läheisiä elämänlaatututkimukseen.

Lue lisää


11.4.2017 Erikoissairaanhoidon työnjaosta keskustelemassa

Erikoissairaanhoidon työnjakoa ja päivystyspalveluja uudistetaan. Munuais- ja maksaliitto toi esille näkemyksensä erikoissairaanhoidon työnjaosta ja keskittämisestä sosiaali- ja terveysministeriön järjestämässä kuulemistilaisuudessa tiistaina.

Lue lisää


4.4.2017 Sopeutumisvalmennuksesta selviytymiskeinoja arkeen

Uudella videolla liiton sopeutumisvalmennuksesta kerrotaan, miksi kurssille kannattaa lähteä ja mitä siellä tapahtuu.

Lue lisää


3.4.2017 Vain kolmasosa tietää läheisensä elinluovutustahdon

Kuulutko sinä siihen kolmasosaan väestöstä, joka tuntee lähiomaisensa elinluovutustahdon? Vaikka jokainen on lain mukaan elinluovuttaja, oman tahdon ilmaiseminen on yhä tärkeää. Elinluovutuskortti on tähän edelleen hyvä keino.

Lue lisää


31.3.2017 Kumppanuuskeskuksessa on vaikea olla innostumatta

Vuoden 2017 Demokratiapalkinnon sai Kumppanuuskeskus ja siellä toimivat 46 sosiaali- ja terveysalan järjestöä. Kumppanuuskeskus ei ole vain paikka, se on tapa toimia. Katso lisää uudelta videolta.

Lue lisää


31.3.2017 Lisääkö valinnanvapaus eriarvoisuutta?

Hallituksen esittämä valinnanvapaus tulee olemaan suurelle osalle asiakkaista vaikea hahmottaa. Munuais- ja maksaliitto pelkää, että uudistus ei kohtele tasapuolisesti maan eri puolilla asuvia. Pitkäaikaissairaiden hoitomatkat eivät saa pidentyä, eivätkä he saa joutua uudistuksen maksumiehiksi.

Lue lisää


30.3.2017 Demokratiapalkinto 2017 Oulun Kumppanuuskeskukselle

Oikeusministeriön Demokratiapalkinnon on saanut oululainen Kumppanuuskeskus. Se tarjoaa järjestöille ja hankkeille paikan toimia. Ennen kaikkea keskus on matalan kynnyksen paikka ihmisille osallistua kansalaistoimintaan.

Lue lisää


29.3.2017 Primaarista biliaarista kolangiitista uusi esite

PBC on tulehduksellinen autoimmuunimaksasairaus. Se etenee yleensä hitaasti eikä se estä elämästä normaalia arkea. Liiton uusi esite kertoo PBC:stä sairastuneille ja heidän läheisilleen.

Lue lisää


27.3.2017 Kuntoutusta verkon kautta

Verkkokuntoutus on kätevä tapa osallistua kuntoutukseen kotoa käsin. Seuraava kurssi dialyysissä oleville alkaa elokuussa.

Lue lisää


10.3.2017 Jokainen ansaitsee parhaan mahdollisen kuoleman

Munuais- ja maksaliiton tavoitteena on, että kaikilla munuais- ja maksasairauteen sairastuneilla on mahdollisuus saattohoitoon sitä tarvitessaan. Munuais- ja maksapotilaan hyvä kuolema seminaariin osallistui satakunta ammattilaista ja asiasta kiinnostunutta Tampereella perjantaina.

Lue lisää


9.3.2017 Jos varpaita ei näe vatsalta, ovat munuaiset jo vaarassa

Yli puolet suomalaisista aikuisista on ylipainoisia, kymmenesosalla kaikista on merkkejä munuaissairaudesta. Munuais- ja maksaliitto muistuttaa Maailman munuaispäivänä 9.3., että ylipaino vahingoittaa myös munuaisia.

Lue lisää


8.3.2017 Munuaissairauden yleisin syy on diabetes

cMaailman munuaispäivä 9.3. muistuttaa, että ylipaino vahingoittaa munuaisia. Diabetes on yleisin syy sairastua munuaissairauteen. Varsinkin tyypin 2 diabetes lisääntyy jatkuvasti. Sen syntyyn voi vaikuttaa välttämällä ylipainoa ja lisäämällä liikuntaa.

Lue lisää


6.3.2017 Erno aloitti viestintäassistenttina

Liiton viestintä vahvistuu, kun maaliskuussa työnsä aloitti uusi viestintäassistentti.

Lue lisää


6.3.2017 Myös lapsen munuaiset ilahtuvat liikunnasta

Ylipaino ja kohonnut verenpaine vahingoittavat myös lasten munuaisia. Munuais- ja maksaliitto muistuttaa Maailman munuaispäivänä 9.3., että terveelliset elintavat ovat tärkeitä pienestä pitäen.

Lue lisää


3.3.2017 Saattohoito-seminaari Tampereella

Saattohoito on parantumattomasti sairaan tai kuolevan hoitoa. Saattohoito tukee jäljellä olevaa elämää ja auttaa elämään mahdollisimman täysipainoisesti loppuun asti. Munuais- ja maksaliiton tavoitteena on, että kaikilla munuais- ja maksasairauteen sairastuneilla on mahdollisuus saattohoitoon sitä tarvitessaan.

Lue lisää


1.3.2017 Yleisöluento munuaissairauksista Kotkassa

Nefrologi Päivi Schenk luennoi munuaissairauksista ja niiden hoitomuodoista Kotkassa keskiviikkona 8.3.

Lue lisää


1.3.2017 Munuaisongelmat ikääntyvässä Suomessa

Ikääntyminen ei haittaa, kun vain jaksaa huolehtia itsestään. Terveistä elämäntavoista kiittävät myös munuaiset, dosentti, osastonylilääkäri Risto Ikäheimo muistuttaa.

Lue lisää


1.3.2017 Huolehdi munuaisistasi

Munuaisten vajaatoiminta kehittyy hitaasti, ja sitä voi sairastaa myös tietämättään. Kainuun munuais- ja maksayhdistys muistuttaa Maailman munuaispäivänä, että myös ylipaino vahingoittaa munuaisia.

Lue lisää


27.2.2017 Harvinainen maksasairaus leimaa aiheetta

Harvinaisten sairauksien päivää vietetään maailmanlaajuisesti 28.2. Tämän vuoden teemana on tutkimus. Munuais- ja maksaliitto muistuttaa, että harvinaiset maksasairaudet eivät johdu elintavoista. Sairastuneet kohtaavat silti usein ennakkoluuloja ja syyllistämistä.

Lue lisää


23.2.2017 Ministeri Mattila Elinehdon kirjoittajavieraana

Uudessa Elinehdossa ministeri Mattila kertoo, että hänkin on tehnyt elinluovutuskortin. Tiedotuksessa potilasjärjestöillä on hänen mukaansa ratkaiseva rooli.

Lue lisää


Seuraavat


Tulosta Tulosta
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä