Uutiset


19.4.2018 Sairaudenhoitokulut usein kohtuuttomia

Terveydenhuollon asiakasmaksut ovat monelle pitkäaikaissairaalle liian korkeita. Nykylainsäädäntö asettaa dialyysihoitoa tarvitsevat keskenään eriarvoiseen asemaan, liitto on lausunut asiakasmaksulain uudistuksesta STM:lle.

Lue lisää


13.4.2018 Mahdollisuus munuaisen luovutukseen helpottumassa

Toisen munuaisensa voi luovuttaa sitä tarvitsevalle läheiselleen – tulevaisuudessa myös ystävälle. Liitto on tyytyväinen, että sen vaatima lakimuutos on vihdoin tulossa käsittelyyn ja elävältä luovuttajalta tehtyjen munuaisensiirtojen määrää voidaan lisätä.

Lue lisää


5.4.2018 Ruokakirjasta uusi painos toukokuussa

Suositun Nauti ruoasta -ruokakirjan painos on loppunut. Munuaisten vajaatoimintaa sairastavan ruokakirjan uudistettu toinen painos ilmestyy toukokuussa.

Lue lisää


5.4.2018 Kyselytutkimus dialyysissä oleville ja munuaisensiirron saaneille

Euroopan munuaisjärjestöt keräävät kokemuksia sairastuneiden loppuvaiheen munuaisten vajaatoiminnan hoidosta. Kyselytutkimuksen tulokset auttavat vertaamaan oman maan tilannetta muuhun Eurooppaan.

Lue lisää


20.3.2018 Tukemalla tutkimusta autat sairastunutta

Kymmenillä tuhansilla suomalaisilla on jokin pitkäaikainen munuaissairaus. Hoitojen kehittymisen taustalla on tutkimus. Munuaissäätiö on tukenut jo kahdensadan munuaissairauksien tutkijan työtä.

Lue lisää


8.3.2018 Liiton kannustusrahat jaettu

Liiton järjestötyöryhmä jakoi jäsenyhdistyksille kaikkiaan yli 26 000 euroa kannustusrahoina hakemusten perusteella.

Lue lisää


8.3.2018 Unohditko munuaisesi? Muista ainakin nämä suojellaksesi niitä

Munuaiset muistuvat mieleen yleensä vasta, kun ne eivät enää toimi kunnolla. Maailman munuaispäivänä 8.3 kannattaa muistaa ainakin nämä helpot tavat suojella munuaisia.

Lue lisää


7.3.2018 Onko raskaus naisen munuaisille uhka vai mahdollisuus?

Munuaissairaudet ovat naisilla yhtä yleisiä kuin miehillä. Munuais- ja maksaliitto muistuttaa Maailman munuaispäivänä 8.3., että raskaus voi olla naisen munuaisille koettelemus. Neuvolajärjestelmä voi toisaalta havaita piilevän munuaissairauden ajoissa, jolloin sen etenemistä voidaan hidastaa.

Lue lisää


5.3.2018 Liiton uutisvideo katsottavissa

Katso liiton talvikuulumiset uutisvideolta.

Lue lisää


5.3.2018 Maailman munuaispäivä on torstaina 8.3.

Munuaiset muistuvat mieleen yleensä vasta, kun ne eivät enää toimi kunnolla. Munuais- ja maksaliitto muistuttaa Maailman munuaispäivänä 8.3, että munuaisten vajaatoiminnan parasta hoitoa on ennalta ehkäisy.

Lue lisää


28.2.2018 Harvinaisten sairauksien päivä 28.2.

Harvinainen sairaus koskettaa yli 300 00 suomalaista. Harvinaisairauksien tutkimus edistää diagnostiikkaa ja hoitojen kehittymistä.

Lue lisää


22.2.2018 Toimeentulotuki auttaa, kun raha ei riitä

Toimeentulotukea voi saada, kun tulot ja varat eivät riitä välttämättömiin jokapäiväisiin menoihin. Tukea kannattaa hakea rohkeasti, sillä se voi estää tilanteen pahenemista.

Lue lisää


21.2.2018 Sari Sarkomaa: Laaturekistereillä vauhtia soten vaikuttavuuteen

Kansanedustaja Sari Sarkomaa kertoo Elinehto-lehdessä, että järjestöjen roioli SOTE-uudistuksessa on tärkeä. Hän vaatii Suomeen mkattavia terveydenhuollon laaturekistereitä ja Suomen munuaistautirekisterin tulevaisuuden turvaamista.

Lue lisää


19.2.2018 Elinehto on ilmestynyt

Liiton vuoden ensimmäinen Elinehto on ilmestynyt. Lehden voi lukea netissä. Se postitetaan jäsenille ilmaiseksi jäsenetuna tämän viikon aikana.

Lue lisää


14.2.2018 Hoitotahtolomake munuaisten vajaatoimintaa sairastaville

Liitto on julkaissut munuaisten vajaatoimintaa sairastavan hoitotahtolomakkeen. Hoitotahdossa sairastunut kertoo, miten hän haluaa itseään hoidettavan sitten, kun hän ei enää itse kykene ilmaisemaan tahtoaan. Lomakkeen voi tulostaa liiton sivulta ja sitä on saatavissa myös hoitoyksiköissä.

Lue lisää


7.2.2018 Yhä useampi tarvitsee dialyysihoitoa

Dialyysihoidon aloittaa yhä useampi suomalainen. Vuoden 2016 lopussa dialyysissä olevia ja munuaisensiirron saaneita oli enemmän kuin koskaan aiemmin. Hoidossa olevien määrä on silti kymmenen prosenttia pienempi kuin muissa Pohjoismaissa.

Lue lisää


5.2.2018 Munuaistautirekisterin vuosiraportti on ilmestynyt

Suomen munuaistautirekisterin vuosiraportti 2016 on ilmestynyt ja luettavissa kotisivulla.

Lue lisää


5.2.2018 Liitto etsii talouspäällikköä

Liiton keskustoimistoon etsitään talouspäällikköä.

Lue lisää


31.1.2018 Järjestöjen sosiaaliturvaopas on päivitetty

Järjestöjen yhteinen Sosiaaliturvaopas on päivitetty. Opas on julkaistu netissä.

Lue lisää


19.1.2018 Liitto etsii viestintäassistenttia

Liitto etsii osa-aikaista viestintäassistenttiä. Työ alkaa maaliskuun aikana.

Lue lisää


Seuraavat


Tulosta Tulosta
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä