Uutiset


27.2.2017 Harvinainen maksasairaus leimaa aiheetta

Harvinaisten sairauksien päivää vietetään maailmanlaajuisesti 28.2. Tämän vuoden teemana on tutkimus. Munuais- ja maksaliitto muistuttaa, että harvinaiset maksasairaudet eivät johdu elintavoista. Sairastuneet kohtaavat silti usein ennakkoluuloja ja syyllistämistä.

Lue lisää


23.2.2017 Ministeri Mattila Elinehdon kirjoittajavieraana

Uudessa Elinehdossa ministeri Mattila kertoo, että hänkin on tehnyt elinluovutuskortin. Tiedotuksessa potilasjärjestöillä on hänen mukaansa ratkaiseva rooli.

Lue lisää


22.2.2017 Elinehto on ilmestynyt

Vuoden ensimmäinen Elinehto on taas täynnä tarinoita ja tietoa. Lehti postitetaan jäsenille jäsenetuna. Elinehdon pääaiheisiin voi tutustua kätevästi nyt myös netissä.

Lue lisää


16.2.2017 Munuaisten vajaatoimintaa sairastavan saattohoito -julkaisu

Saattohoito tukee jäljellä olevaa elämää ja auttaa elämään mahdollisimman täysipainoisesti loppuun asti. Munuaisten vajaatoimintaa sairastavan saattohoidosta on ilmestynyt julkaisu.

Lue lisää


15.2.2017 Kulttuuridialyysi alkaa

Liitto tuo kevään aikana kulttuurin hyvinvointivaikutukset osaksi dialyysiyksikön toimintaa Tampereella.

Lue lisää


14.2.2017 C-hepatiittistrategia lupaa yhdenvertaista hoitoa

A-klinikkasäätiö ja Munuais- ja maksaliitto vaativat 14.2. järjestetyssä päättäjätilaisuudessa C-hepatiittistrategian tehokasta toimeenpanoa.

Lue lisää


7.2.2017 Munuaissairauden hoidon aloittaneiden määrä lisääntyi

Dialyysihoidossa olevia ja munuaisensiirron saaneita on Suomessa lähes kaikkia Euroopan maita vähemmän, vaikka määrä onkin viime aikoina kasvanut. Munuaistautirekisterin raportin mukaan munuaissairauden hoidon aloittaneista kaksi kolmesta on miehiä.

Lue lisää


6.2.2017 Eroon C-hepatiitista

STM:n julkaiseman C-hepatiittistrategian tavoitteena on tehostaa C-hepatiitin ennaltaehkäisyä, yhdenmukaistaa testausta ja pitkällä aikavälillä hoitaa kaikki C-hepatiittitartunnan saaneet. A-klinikkasäätiö ja Munuais- ja maksaliitto vaativat nyt strategian tehokasta toimeenpanoa.

Lue lisää


30.1.2017 Liiton kuntavaaliteemat 2017

Liitto on julkaissut teemat kuntavaaleihin 2017. Sote-uudistuksen kynnyksellä paikallinen edunvalvonta on entistä tärkeämpää.

Lue lisää


26.1.2017 Kulttuuria dialyysiin

Kulttuurista hyvinvointia dialyysipotilaille -hanke on saanut rahoituksen. Liitto järjestää kulttuuritoimintaa dialyysissä oleville Tampereen yliopistollisen sairaalan munuaiskeskuksen kanssa.

Lue lisää


26.1.2017 Munuaistautirekisterin Vuosiraportti 2015 on julkaistu

Suomen munuaistautirekisterin vuosiraportti 2015 on julkaistu. Aktiivihoidon aloittaneiden määrä on kasvanut hieman, mutta se on edelleen monia muita Pohjoismaita pienempi.

Lue lisää


26.1.2017 Munuais- ja maksasairaiden tukena jo 50 vuotta

Uudenmaan munuais- ja maksayhdistys UUMU ry perustettiin vuonna 1967. Aluksi tavoitteena oli, että mahdollisimman moni pääsisi elämää ylläpitävään dialyysihoitoon. Nykyään keskitytään tiedotukseen, edunvalvontaan ja vertaistuen tarjoamiseen sairastuneille.

Lue lisää


20.1.2017 Supersankarimunuainen opastaa munuaissairauden omahoitoon

Supersankarimunuainen on tehnyt kuusi uutta videota. Sankari jakaa nyt tietoa munuaisten vajaatoimintaa sairastavilla. Oikeilla elämäntavoilla voi hidastaa vajaatoiminnan etenemistä, jolloin voi itsekin paljon paremmin.

Lue lisää


18.1.2017 Muutoksia lääkkeiden ostoon apteekista

Kalliita lääkkeitä saa apteekissa jatkossa vain kuukauden hoitoon. Muita lääkkeitä saa edelleen kolmen kuukauden hoitoon. Kela on antanut apteekeille uuden ohjeistuksen myytävistä määristä.

Lue lisää


4.1.2017 Muutoksia sosiaaliturvaan 2017

Sosiaaliturvaetuuksiin on tullut muutoksia vuoden 2017 alussa. Perustoimeentulotuki siirtyi Kelalle ja lääkevalmisteiden toimituskäytäntöjä muutettiin.

Lue lisää


15.12.2016 Elinehdon lukijakysely

Lukijat ovat tyytyväisiä liiton Elinehto-lehteen, selvisi joulukuun alussa järjestetyssä lukijakyselyssä.

Lue lisää


12.12.2016 Liiton joulunaika

Liiton keskustoimisto laskeutuu joulun viettoon maanantaina 19.12. Materiaalitilausten viimeinen postituspäivä on torstaina 15.12.

Lue lisää


7.12.2016 Video polykystisestä munuaissairaudesta

Polykystinen munuaissairaus on Suomen yleisin perinnöllinen munuaissairaus. Se vaikuttaa koko suvun elämään. Sairastuneiden kokemuksista on julkaistu uusi video.

Lue lisää


7.12.2016 Professori Groop munuaistautirekisterin puheenjohtajaksi

Suomen munuaistautirekisterin johtoryhmä on valinnut rekisterin puheenjohtajaksi professori Per-Henrik Groopin.

Lue lisää


2.12.2016 Sairastuneella on oikeus sosiaaliturvaan

Läheiset, hoitohenkilökunta, sosiaalityöntekijä ja liitto voivat auttaa eteenpäin, jos sosiaaliturva aiheuttaa päänvaivaa.

Lue lisää


Seuraavat


Tulosta Tulosta
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä