Uutiset


18.5.2017 15.37

Alennuksia kunnan liikuntaan

Monille erityisryhmille on voimassa alennuksia kunnan liikuntapalveluihin kuten uimahalliin ja kuntosaleille. Liikuntapaikasta tai omasta kunnasta voi kysyä lisää.

Munuais- ja maksasairauteen sairastuneiden sekä elinsiirron saaneiden kannattaa kysyä suoraan kunnan liikuntapaikoista, onko heillä mahdollisuutta saada alennusta liikuntapalveluista. Käytäntö vaihtelee kunnittain. Joissakin kunnissa alennukseen saattaa riittää Kela-kortin takana oleva sairauskoodi tai vammaisen pysäköintilupa. Toisissa kunnissa alennuksen voivat saada esimerkiksi Kelan myöntämää 16-vuotiaiden korotettua tai ylintä hoitotukea saavat. Joillakin paikkakunnalla alennukseen vaaditaan lääkärintodistus.

 

Jos kunnassa ei ole huomioitu sairastuneita liikuntamaksuissa, yhdistys tai yksittäinen henkilö voi olla aloitteellinen ja ottaa yhteyttä liikuntatoimen johtajaan tai vastaavaan henkilöön. Liikuntatoimenjohtaja voi esitellä asian liikuntalautakunnalle, joka tekee päätökset myöntämisperusteista.

 

Liiton jäsenyhdistykset järjestävät myös omia liikuntaryhmiä. Pienessä kunnassa yhdistyksen voi olla haastavaa saada ryhmään riittävää määrää osallistujia. Lappeenrannassa yhdistys otti hyötykäyttöön Hyvä Ele -keräyksen myötä syntyneet kontaktit toisiin alueen potilasjärjestöihin. Ne keräsivät liikuntaporukan, joka sitoutuu tiettyyn määrään liikkujia ja tapaamiskertoja lukukauden aikana. Neuvottelujen ja joukkovoiman tuloksena kunnan liikuntatoimi osaltaan sitoutui järjestämään omaehtoisen kunnon tukemiseksi liikuntaryhmän kiinnostuneille.

 

Lisätietoja liikunnasta antaa liitossa järjestösuunnittelija Niina Myyrä, niina.myyra@muma.fi, 050 3255 920 ja edunvalvonnasta Maria Ruuskanen, maria.ruuskanen@muma.fi, 040 8363 480.


Palaa otsikoihinTulosta Tulosta
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä