Uutiset


5.12.2017 11.47

Elinehto on ilmestynyt

Liiton vuoden viimeinen Elinehto on ilmestynyt. Joululahjana lukijoille mukana on ohjeita munuaisterveellisistä jouluherkuista. Lehden voi lukea netissä. Se postitetaan jäsenille ilmaiseksi jäsenetuna tämän viikon aikana.

Vuoden viimeisessä Elinehdossa Sara kertoo äkillisestä maksansiirrostaan. Huhtikuussa hän oli parikymppinen terve ja urheileva nuori. Juhannuksena hän oli maksansiirron saanut toipilas, jolle kaikki tuntui olevan kiellettyä. Sara kiittää tuntematonta luovuttajaa: s”Mä saan toteuttaa mun unelmia, vaikka ensin luulin, etten koskaan saa juosta maratonia tai reissata Afrikassa.”


On tärkeää, että jokainen hoitoa tarvitseva löytää itselleen parhaiten sopivan dialyysimuodon. Hoitomuoto valitaan yksilöllisesti ja sitä voi myös myöhemmin vaihtaa tarvittaessa. Dialyysihoitoa voi tehdä kotona tai hoitoyksikössä veriteitse hemodialyysinä tai käyttämällä omaa vatsakalvoa hyödyksi peritoneaalidialyysinä. Lue Elinehdosta, mitä dialyysimuodon valinnassa tulee ottaa huomioon.


Munuaisten vajaatoimintaakin sairastava saa herkutella jouluna. Jouluruokien äärellä kannattaa muistaa, että kokonaisuus ratkaisee, ei hetkellinen herkuttelu. Joulunakin voi silti syödä munuaisterveellisesti. Joululahjana lukijoille lehdessä on munuaisten vajaatoimintaa sairastavalle sopivien jouluherkkujen ohjeita.


Lauralla todettiin synnynnäinen munuaisten vajaatoiminta kahden viikon jälkeen syntymästä. Lauran kysyessä talvella äidiltään, voisiko hän luovuttaa munuaisensa tyttärelleen, tämän oli helppo vastata myöntävästi. Marraskuun lopussa äiti ja tytär olivat valmistautumassa sairaalassa seuraavan päivän siirto-operaatioon.


Liiton Elinehto-lehti postitetaan jäsenetuna kaikille jäsenille.


Tutustu lehteen kotisivulla


Elinehto 4 2017


Palaa otsikoihinTulosta Tulosta
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä