Uutiset


28.6.2017 13.36

Elinsiirron MM-kilpailut alkaneet suomalaisittain hienosti

Espanjan Aurinkorannikolla, Malagassa 25.6.–2.7. järjestettävien elinsiirron saaneiden maailmanmestaruuskilpailujen ohjelmassa on 17 lajia. Paikalla on kaikkiaan 2200 elinsiirtourheilijaa yli 50 maasta. Suomesta mukana on historiallisen suuri, 41 urheilijan joukkue. Eniten suomalaisia kilpailee yleisurheilun, keilailun ja petanquen parissa.

Kisojen avajaiset olivat ohjelmassa sunnuntaina. Tositoimiin päästyään Suomen joukkue aloitti vauhdilla, mitalikantaan päästiin heti ensimmäisenä kilpailupäivänä. Keilailukullan lisäksi kolmen parhaan joukkoon on tiistaihin mennessä päästy petanquen, golfin, dartsin, katujuoksun ja squashin parissa. Suomen joukkue ei ole asettanut etukäteen mitalitavoitteita, jokainen viivalle asettunut on jo voittaja, arvokkaat sijoitukset otetaan mieluisina lisäbonuksina.


MM-kisoissa urheilu on pääosassa, mutta yhtä tärkeänä näyttäytyy kaikkia kannustava, uusia ystävyyssuhteita luova tunnelma sekä hyvien, elämän mittaisten muistojen luominen. Numerolappu rinnassa kasvattaa kilpailuviettiä ja antaa lisäpontta ponnisteluun. Elinsiirron saanut voi elää kilpaurheilijanakin täysillä. MM-kisat näyttävät maailmalle, mikä elämän antava merkitys elinsiirroilla on. Tietoisuus elinsiirroista kasvattaa myös elinluovutustahtonsa ilmaisseiden joukkoa. Elinsiirron saaneiden urheilu on konkreettinen osoitus elinsiirron voimasta.


MM-kisojen Facebook -sivut 


Tietoa Suomen joukkueesta (pdf)


Kuvassa dartsissa hopeaa heittänyt, sydämensiirron saanut Arto Kärkkäinen Kuopiosta.


wtg2017_darts_hopea


Palaa otsikoihinTulosta Tulosta
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä