Uutiset


3.5.2018 14.23

Maksa sai oman esitteen

Liiton uusi Maksa-esite on ilmestynyt. Ilmainen esite kertoo maksasairauksista, niiden ennaltaehkäisystä ja hoidosta kaikille kiinnostuneille.

Maksasairaudet koskettavat tuhansia suomalaisia. Kuka vaan, lapsi tai aikuinen, voi sairastua maksasairauteen. Maksasairaus todetaan usein sattumalta, kun aletaan etsiä syytä esimerkiksi terveystarkastuksessa havaittuihin koholla oleviin maksa-arvoihin. Osa maksasairauksista on synnynnäisiä. Joskus syy jää tuntemattomaksi. Elintavoista johtuvat maksasairaudet ovat yleistymässä. Maksasairauden taustalla voi olla autoimmuunisairaus, virusmaksatulehdus, alkoholi, ylipaino tai aineenvaihduntasairaus.

 

Maksasairaus ei välttämättä haittaa elämää ja arki voi jatkua ennallaan sairaudesta huolimatta. Maksasairauksiin liittyvä väsymys saattaa rajoittaa elämää ja aikaisempaa elämänrytmiä joutuu muokkaamaan jaksamisen mukaan. Liikkuminen oman voinnin mukaan on hyväksi. Maksasairauteen sairastuneen on tärkeää huolehtia monipuolisesta ja ravitsemuksellisesti laadukkaasta ruokavaliosta hyvän ravitsemustilan ja sopivan painon säilyttämiseksi.

 

Liiton julkaisema uusi Maksa-esite kertoo sairastuneille, heidän läheisilleen ja kaikille maksasta kiinnostuneille maksan tehtävistä, maksasairauksista, niiden tutkimisesta ja hoidosta sekä ennaltaehkäisystä.

 

Maksa-esitteen voi lukea, tulostaa tai tilata www.muma.fi/esitteet.

Maksaesite kansiPalaa otsikoihinTulosta Tulosta
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä