Uutiset


16.5.2018 9.06

Maksaviikon yleisöluento Kuopiossa 16.5.

Rasvamaksa yleistyy ylipainon lisääntyessä ja se onkin Suomen yleisin maksasairaus. Gastroenterologi Ville Männistö keskittyy Maksaviikon luennossaan rasvamaksatautiin Kuopiossa 16.5.

Rasvamaksa on noussut Suomessa merkittäväksi terveysuhaksi ylipainon lisääntyessä. Arviolta yli miljoonan suomalaisen maksa on rasvoittunut. Miehillä rasvamaksa on naisia yleisempi. Rasvamaksa lisääntyy huolestuttavasti myös lapsilla ja nuorilla, muistuttaa Munuais- ja maksaliitto Maksaviikolla 14.5.–18.5.


Gastroenterologi Ville Männistö keskittyy luennossaan 16.5. klo 18 Kuopion Pääkirjastossa ei-alkoholiperäiseen rasvamaksaan, mutta käy lyhyesti läpi myös alkoholimaksasairautta ja harvinaisia maksasairauksia. Maksan rasvoittuminen ei yleensä aiheuta oireita ennen kuin maksan toiminta on jo heikentynyt. Ennaltaehkäisy onkin rasvamaksan parasta hoitoa.


Ilman maksaa ei tule toimeen. Sillä on yli 500 tehtävää. Maksa hajottaa alkoholia, lääkkeitä ja muita vahingollisia kemiallisia aineita sekä elimistön itsensä tuottamia myrkkyjä. Maksa varastoi ravintoaineita, vitamiineja ja sokeria sekä rasvaa ja jakelee niitä vereen. Maksa tuottaa proteiineja ja muita aineita, jotka edistävät vammojen paranemista. Se erittää sappea ruuansulatuksen tarpeisiin. Lisää tietoa maksasta www.mahtimaksa.fi ja www.maksa.fi.

 

Yleisöluento Kuopiossa

16.5 klo 18 Pääkirjasto, Maaherrankatu 12. Kahvitarjoilu

Gastroenterologi Ville Männistö luennoi.


yleisöluento kuopio


Palaa otsikoihinTulosta Tulosta
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä