Uutiset


16.2.2017 14.17

Munuaisten vajaatoimintaa sairastavan saattohoito -julkaisu

Saattohoito tukee jäljellä olevaa elämää ja auttaa elämään mahdollisimman täysipainoisesti loppuun asti. Munuaisten vajaatoimintaa sairastavan saattohoidosta on ilmestynyt julkaisu.

Liitto on julkaissut Munuaisten vajaatoimintaa sairastavan saattohoito -julkaisun. Se on tarkoitettu lähinnä ammattilaisten käyttöön. Liitto on mukana Yhteisvastuukeräyksen saattohoitohankkeessa Kuolevan hyvä hoito – yhteinen vastuumme.


Saattohoito on parantumattomasti sairaan tai kuolevan hoitoa. Saattohoito tukee jäljellä olevaa elämää ja auttaa elämään mahdollisimman täysipainoisesti loppuun asti. Se tukee myös hänen läheisiään selviytymään läheisen sairauden aikana sekä hänen kuolemansa jälkeen. Jokaisen kuolevan pitäisi saada mahdollisimman hyvä loppuelämä ja kivuton kuolema.


Saattohoidossa hoitoa ei lopeteta, vaan tehdään uusi hoitosuunnitelma. Hoidossa keskitytään huolenpitoon ja hyvään kivun ja oireiden hoitoon.  Usein on tarpeen myös psyykkisten, sosiaalisten ja hengellisten kysymysten käsittely. Siirtyminen saattohoitoon on lääketieteellinen linjaus, joka pohjautuu moniammatilliseen yhteistyöhön. Mukana päätöksessä on sairastunut itse ja usein myös hänen läheisensä. Yleensä linjaus tehdään, kun elämää on jäljellä viikkoja tai enintään kuukausia.


Lue julkaisu

Tilaa julkaisu


Munuaisten vajaatoimintaa sairastavan saattohoito


Palaa otsikoihinTulosta Tulosta
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä