Pieni ele 2017

Pieni ele

Pieni ele (ent. Vaalikeräys) on valtakunnallisesti suoritettava keräys kotimaisen vammais- ja terveystyön hyväksi. Sen järjestävät 17 vammais- ja terveystyön järjestöä. Puolet lahjoituksista jää ruohonjuuritasolle kuntiin yhdistysten toimintaan. Toinen puoli käytetään valtakunnalliseen työhön vammaisten ja sairaiden aseman parantamiseksi sekä meidän kaikkien terveyden edistämiseksi. Lahjoituksilla pyritään parantamaan erityisesti vammaisten ja eri potilasryhmien yhdenvertaisuutta ja oikeuksia sekä hyvinvointia yhteiskunnassamme.

 

Keräyksessä on mukana 17 vammais- ja terveysjärjestöä paikallisyhdistyksineen: Allergia- ja Astmaliitto, Epilepsialiitto, Förbundet De Utvecklingsstördas Väl, Hengitysliitto, Invalidiliitto, Kehitysvammaisten Tukiliitto, Kehitysvammaliitto, Kuuloliitto, Kuurojen Liitto, Mielenterveyden keskusliitto, Munuais- ja maksaliitto, Neuroliitto, Näkövammaisten liitto, Psoriasisliitto, Suomen Diabetesliitto, Suomen Reumaliitto ja Suomen Sydänliitto.

 

Munuais- ja maksaliitto rahoittaa keräyksen tuotolla tiedotusta sekä aktiivisten järjestötoimijoiden ja vertaistukijoiden koulutusta. Jäsenyhdistyksiin tarvitaan taas vapaaehtoisia lipasvahteja. Keräys on tärkeä varainhankinnan muoto kaikille yhdistykselle.

Tule lipasvahdiksi

Vuonna 2017 Pieni ele täyttää 110 vuotta Juhlan kunniaksi. tavoitellaan kuntavaalien keräysennätystä eli 1,5 miljoonaa euroa. Seuraavat vaalit ovat siis kuntavaalit huhtikuussa 2017 ja presidentinvaalit tammikuussa 2018.


Jäsenyhdistyksiin tarvitaan vapaaehtoisia lipasvahteja. Keräys on tärkeä varainhankinnan muoto kaikille yhdistykselle. Lipaskerääjän ei tarvitse olla yhdistyksen jäsen tai täysi-ikäinen. Lipasvuoroon voi ottaa mukaan myös kaverin.  Etsi jäsenyhdistys


Voit ottaa yhteyttä suoraan alueesi jäsenyhdistykseen. Lisätietoja antaa myös liiton kehittämispäällikkö Hanna Eloranta, hanna.eloranta@musili.fi, 050 3715 933.

Historia

Pieni ele -keräyksen historia ulottuu vuoteen 1907, jolloin se järjestettiin ensimmäisten eduskuntavaalien yhteydessä tavoitteena kerätä varoja tuberkuloosin vastustamiseen.  Siitä lähtien keräys järjestettiin valtakunnallisten vaalien yhteydessä Vaalikeräyksenä.  Uusi nimi, Pieni ele, päätettiin ottaa käyttöön TSN Gallupin kesäkuussa 2010 tehdyn tutkimuksen jälkeen. Tulokset osoittivat ihmisten yhdistävän Vaalikeräyksen vahvasti politiikkaan. Uusi nimi kuvastaa paremmin keräyksen tarkoitusta ja sitä, ettei se liity politiikkaan. Keräyksen uusi nimi sai alkunsa ajatuksesta, kuinka jokainen meistä voi auttaa pienillä käytännön teoilla lähimmäisiään ja apua tarvitsevia.


Pieniele 2014Tulosta Tulosta


Lahjoita ja saa Elmeri tunteittesi tulkiksi


verkkolahjoitus.pieniele.fi/

Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä