Uutiset


10.1.2018 8.44

Pieni ele -keräys presidentivaaleissa

Presidentinvaalien yhteydessä järjestetään jälleen Pieni ele -keräys kotimaan vammais- ja terveystyön hyväksi. Keräyksessä ovat mukana myös Munuais- ja maksaliiton paikallisyhdistykset ympäri Suomen.

Pieni ele -keräyksellä tuetaan paikallista ja valtakunnallista vammais- ja terveystyötä. Lipaskeräys järjestetään äänestyspaikoilla 17.–23.1.2018 ja vaalipäivänä 28.1.2018. Keräys jatkuu mahdollisen toisen äänestyskierroksen aikana.


Puolet kunkin kunnan keräyslippaiden tuotosta käytetään paikallisesti esimerkiksi neuvontaan ja vertaistukitoimintaan. Toinen puoli käytetään valtakunnallisesti esimerkiksi kuntoutukseen, tiedotukseen ja apuvälineiden hankintaan.  Munuais- ja maksaliitto rahoittaa keräyksen tuotolla tiedotusta sekä aktiivisten järjestötoimijoiden ja vertaistukijoiden koulutusta. Keräys on tärkeä varainhankinnan muoto yhdistykselle


Pieni ele -keräyksen järjestävät 17 vammais- ja terveystyön järjestöä paikallisyhdistyksineen. Järjestöihin kuuluu noin 400 000 jäsentä. Lipaskeräyksessä äänestyspaikoilla on vapaaehtoistyössä yli 10 000 kerääjää. Suurella osalla heistä on jokin vamma tai pitkäaikaissairaus. Pieni ele -keräyksen historia ulottuu vuoteen 1907, jolloin se järjestettiin ensimmäisten eduskuntavaalien yhteydessä tavoitteena kerätä varoja tuberkuloosin vastustamiseen.


Keräyksessä on mukana Munuais- ja maksaliiton lisäksi Allergia-, Iho- ja Astmaliitto, Epilepsialiitto, Förbundet De Utvecklingsstördas Väl, Hengitysliitto, Invalidiliitto, Kehitysvammaisten Tukiliitto, Kehitysvammaliitto, Kuuloliitto, Kuurojen Liitto, Mielenterveyden keskusliitto, Neuroliitto, Näkövammaisten liitto, Psoriasisliitto, Suomen Diabetesliitto, Suomen Reumaliitto ja Suomen Sydänliitto.

pieni ele logo


Palaa otsikoihinTulosta Tulosta
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä