Uutiset


5.12.2017 7.41

Taksimatkojen omavastuukortin käsittely nopeutuu

Taksimatkojen suorakorvauksen käsittely nopeutuu. Vuosiomavastuukortin pitäisi jatkossa tulla tarvitsevalle nopeammin. Ensi vuoden alusta Kelan nettipalvelussa voi myös tulostaa todistuksen omavastuuosuuden täyttymisestä.

Munuais- ja maksaliitto laati marraskuussa Kelalle vetoomuksen, jonka allekirjoitti 110 sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöä. Vetoomuksessa pyydettiin Kelaa käsittelemään asiakkaan suorakorvausmatkat mahdollisimman nopeasti sekä kehittämään toimintamalli, jolla taksit saisivat tiedon vuotuisen omavastuun täyttymisestä ennen kuin vuosiomavastuukortti on asiakkaan käytettävissä. Esimerkiksi dialyysissä käyvät joutuvat matkustamaan Kela-taksilla useita kertoja viikossa. Tiheästi toistuvat sairaalakäynnit aiheuttavat suuren maksurasituksen, kun omavastuukorttia odottaessaan joutuu maksamaan ylimääräisiä omavastuita.


Kela on toimittanut liitolle vastineen, jossa kerrotaan, että taksimatkojen suorakorvausmenettelyn käsittelyä on nopeutettu siten, että käsittelyajat ovat tällä hetkellä noin yksi viikko siitä, kun matka on tullut Kelan käsittelyyn. Aiemmin käsittelyajat ovat olleet noin kolme viikkoa. Lisäksi Kela on kehittänyt uuden ominaisuuden kela.fi:n sähköiseen asiointipalveluun. Asiakas voi 1.1.2018 alkaen tulostaa tai ottaa kuvan väliaikaisesta todistuksesta heti, kun vuosiomavastuu on vahvistettu ja vuosiomavastuukortti on postitettu.. Todistus tulee esittää taksinkuljettajalle, jolloin kuljettaja ei peri enää omavastuuosuutta. Todistus on voimassa kuukauden. Väliaikaista todistusta käytetään siihen asti, kunnes asiakas saa varsinaisen vuosiomavastuukortin postitse.


Omien tietojen kyselyyn tunnistaudutaan mobiilivarmenteella tai pankkitunnisteella. Todistus löytyy 1.1.2018 alkaen www.kela.fi> Henkilöasiakkaat > Asioi verkossa > Tarkista omat etuustietosi > Sairaanhoitokorvaukset > Matkojen omavastuukertymä, josta linkin kautta voi tulostaa tai ottaa kuvan todistuksesta (”Todistus matkojen vuotuisen omavastuuosuuden täyttymisestä”.)

taksi


Palaa otsikoihinTulosta Tulosta
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä