Tapahtumakalenteri


Elinsiirron saaneet aikuiset -sopeutumisvalmennuskurssi

26.2.-2.3.2018

Kurssi on munuaisen-, maksan-, sydämen-, keuhkon tai suolensiirron alle 5 vuotta sitten saaneille aikuisille. Kurssille voi hakea yksin tai puolison tai muun aikuisen läheisen kanssa. Kurssille voi hakea, kun haluaa pitää yllä tai parantaa työkykyään. Kurssinumero 65701


Kurssi on kaksiosainen ja toteutuu 26.2.–2.3.2018 ja 20.–24.8.2018

Hakuaika päättyy 2.1.2018

Kurssipaikkana toimii Kylpylähotelli Päiväkumpu, Karjalohjalla.

 

Tavoitteena voi olla kunnon kohottaminen tai halu pysyä terveenä ja pitää itsestä mahdollisimman hyvää huolta. Kurssilla voi tutustua muihin samassa tilanteessa oleviin ja saada vertaistukea. Kurssilla ei ole yläikärajaa, vaan valinnassa arvioidaan, voidaanko kuntoutuksella turvata tai parantaa työ- ja toimintakykyäsi.

 

Kurssin päiväohjelma sisältää eri asiantuntijoiden vetämiä osuuksia ja keskusteluryhmiä sekä eri liikuntamuotojen kokeilemista yhdessä. Omia toiveita käsiteltävistä aiheista voi esittää etukäteen. Kurssilla voidaan yhdessä etsiä keinoja omien tavoitteiden saavuttamiseksi.

 

Kurssin aloitusjaksolla tehdään kuntotestit, jotka uusitaan päätösjaksolla. Kurssia ohjaa elinsiirtoihin perehtynyt sairaanhoitaja. Muita asiantuntijoita ovat mm. erikoislääkäri, fysioterapeutti, ravitsemusterapeutti ja psykologi. Kurssit ovat kaksiosaisia.

 

Kurssilla on majoitus kahden hengen huoneissa joko läheisen tai toisen kurssilaisen kanssa. Majoituksen saa yhden hengen huoneeseen terveyssyistä. Jos kurssipaikalla on tilaa, voi yhden hengen huoneessa majoittua myös maksamalla itse erotuksen. Kela maksaa kurssiohjelman ja täysihoidon, ja ne ovat osallistujille maksuttomia.

 

Kurssilla kuntoutujat ja läheiset saavat hyvinvointiin liittyvää tietoa eri asiantuntijoilta. Kurssilla on mahdollisuus tutustua ja jakaa kokemuksia muiden samassa tilanteessa olevien kanssa.

 

KELA lähettää hakijoille valintapäätöksen hakuajan päätyttyä. Kurssiohjaaja lähettää kurssille valituille kurssin lähestyessä lisäksi kutsun ja kurssiohjelman.

 

Miten haet mukaan?

 

Haku tapahtuu KELA:n lomakkeella Ku132. Lataa hakulomake tästä. Liitteeksi B-lausunto tai kuntoutussuunnitelma. 

   

Hakemus lähetetään osoitteeseen:

Munuais- ja maksaliitto

Kumpulantie 1 A, 6. krs.

00520 Helsinki

 

Lisätiedot:

Munuais- ja maksaliitto,

järjestösuunnittelija

Niina Myyrä

050 32 55 920

niina.myyra@muma.fi


Lataa kurssiesite tästä.

 

Kurssin rahoittaa KELA.


12_elinsiirron saaneet aikuiset_web


Tulosta Tulosta
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä