Tapahtumakalenteri


Dialyysihoidossa olevien aikuisten sopeutumisvalmennuskurssi

8.4.-13.4.2018

Kurssi on hemo- tai peritoneaalidialyysihoidossa oleville tai dialyysihoitoa aloittamassa oleville aikuisille. Kurssille voi hakea joko yksin tai yhdessä puolison tai muun aikuisen läheisen kanssa. Kurssinumero 65659.

 

Kurssille voi hakea, kun haluat vaikuttaa omaan vointiisi ja parantaa elämäntilanteesi hallintaa. Kurssilla saa tietoa sairaudesta, ravitsemuksesta ja painonhallinnasta. Siellä mietitään myös keinoja, jos tavoitteena on työssäkäynnin jatkaminen dialyysihoidossa. Kurssilla ei ole yläikärajaa, vaan valinnassa arvioidaan, voidaanko kuntoutuksella turvata tai parantaa työ- ja toimintakykyäsi. Jos sinulla ei ole kuntoutussuunnitelmaa, pyydä omalta lääkäriltäsi B-lausunto sopeutumisvalmennusta varten. Alle 26-vuotiaat voivat hakea myös nuorten kursseille.

 

Kurssiaika on su -pe 8.–13.4.2018 ja kurssipaikkana toimii  Kylpylähotelli Kunnonpaikka,

Siilinjärvellä.


Hakuaika päättyy 8.2.2018


Mitä kurssilla tehdään?

 

Kurssin päiväohjelma sisältää eri asiantuntijoiden vetämiä osuuksia ja keskusteluryhmiä sekä eri liikuntamuotojen kokeilemista yhdessä. Omia toiveita käsiteltävistä aiheista voi esittää etukäteen. Kurssilla voidaan yhdessä etsiä keinoja omien tavoitteiden saavuttamiseksi.

 

Kurssia ohjaa dialyysihoitoon perehtynyt sairaanhoitaja. Muita asiantuntijoita ovat mm. erikoislääkäri, fysioterapeutti, ravitsemusterapeutti, psykologi ja kokemusasiantuntija, joka on itse ollut samassa tilanteessa.

 

Munuais- ja maksaliitto hoitaa dialyysijärjestelyt ja avustaa PD-liuosten toimittamisessa kurssipaikalle. Hemodialyysit järjestetään KYS:n dialyysiosastolla.

 

Kurssilla on majoitus kahden hengen huoneissa joko läheisen tai toisen kurssilaisen kanssa. Majoituksen saa yhden hengen huoneeseen terveyssyistä. Jos kurssipaikalla on tilaa, voi yhden hengen huoneessa majoittua myös maksamalla itse erotuksen.

 

Läheisten ohjelmaa on kahtena kurssipäivänä kurssin lopussa. Läheinen voi tulla koko kurssin ajaksi kurssipaikalle maksamalla itse täysihoidon sunnuntaista torstaiaamuun. Kela maksaa kurssiohjelman ja täysihoidon, ja ne ovat osallistujille maksuttomia.

 

KELA lähettää hakijoille valintapäätöksen hakuajan päätyttyä. Kurssiohjaaja lähettää kurssille valituille kurssin lähestyessä lisäksi kutsun ja kurssiohjelman.

 

Miten haet mukaan?

 

Haku tapahtuu KELA:n lomakkeella Ku132. Lataa hakulomake tästä. Liitteeksi B-lausunto tai kuntoutussuunnitelma. Hakemuksen on oltava perillä hakuajan päättyessä.

   

Hakemus lähetetään osoitteeseen:

Munuais- ja maksaliitto

Kumpulantie 1 A, 6. krs.

00520 Helsinki

 

Lisätiedot:

Munuais- ja maksaliitto,

kuntoutussuunnittelija

Iiris Ahlgren

050 30 19 368

iiris.ahlgren@muma.fi


Lataa kurssiesite tästä.

 

Kurssin rahoittaa KELA


08_dialyysihoidossa olevien aikuisten kurssit_web

 


Tulosta Tulosta
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä