Uutiset


20.3.2018 11.42

Tukemalla tutkimusta autat sairastunutta

Kymmenillä tuhansilla suomalaisilla on jokin pitkäaikainen munuaissairaus. Hoitojen kehittymisen taustalla on tutkimus. Munuaissäätiö on tukenut jo kahdensadan munuaissairauksien tutkijan työtä.

Munuaissairaudet koskettavat niin lapsia, työikäisiä kuin vanhuksiakin sekä heidän läheisiään. Syitä sairastumiseen on useita. Tärkeitä munuaissairauden hoitomuotoja ovat ravitsemus- ja lääkehoidot, keinomunuaishoito eli dialyysi sekä munuaisensiirto. Hoitojen kehittymisen ansiosta yhä suurempi osa pääsee ajoissa tarvitsemansa hoidon piiriin ja saa elää arvokkaan elämän.

 

Munuaissäätiö  tukee munuais- ja virtsatiesairauksien lääketieteellistä tutkimusta. Säätiö on tukenut tähänastisen toimintansa aikana yhteensä 1 200 000 eurolla noin kahdensadan munuaissairauksien tutkijan työtä. Munuaissäätiö jakaa apurahoja ensisijaisesti väitöskirjaa valmisteleville tutkijoille.

 

Munuaissäätiö käyttää saamansa lahjoitukset kokonaisuudessaan tutkimuksen tukemiseen. Yleishyödylliseltä säätiöltä ei peritä lahjoitusveroa. Yrityksen tai yhteisön vähintään 850 euron ja enintään 50 000 euron suuruinen lahjoitus on tuloverovähennyskelpoinen. Juhlia viettävät voivat pyytää onnittelijoita tukemaan lahjojen asemesta Munuaissäätiön toimintaa. Surunvalittelukukkien antamisen sijaan voi vainajan muistoa pyytää kunnioittamaan lahjoituksella säätiön tilille. Testamenttilahjoitukset ovat myös tervetulleita.

 

Munuaissäätiön uusi esite on ilmestynyt. Voit lukea esitteen täältä. Voit myös tilata esitettä kotiisi.

 

Lisätietoa antaa asiamies Anniina Pylsy, 050 4014 955, munuaissaatio@muma.fi


Palaa otsikoihinTulosta Tulosta
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä