Uutiset


8.5.2018 8.28

Tulossa Maksaviikkoa 14.5.–18.5.

Tiedätkö, miten voit oikeasti pitää huolta maksastasi? Uskotko ihmedieettiin, hyvään tuuriin vai tutkittuun tietoon? Munuais- ja maksaliiton Maksaviikko paljastaa, mikä on maksalle oikeasti hyväksi.

Munuais- ja maksaliitto järjestää jo perinteeksi muodostuneen Maksaviikon 14.5.–18.5. Viikon aikana on ympäri Suomea maksatietoa, yleisöluentoja ja vertaistapaamisia. Liitto järjestää myös koulutuksen koko Suomen maksasairauteen sairastuneita työssään kohtaaville sairaanhoitajille. Lisää tietoa www.maksa.fi/maksaviikko..

 

Maksasta on paljon uskomuksia. Moni messuaa, että maksaa voi puhdistaa, mutta mikä on oikeasti maksan hyvinvointia edistävä ruokavalio? Miten voit pitää huolta maksastasi? Mikä on maksan pahin uhka? Kykeneekö maksa uudistumaan?

 

Elintapoihin liittyvät maksasairaudet lisääntyvät jatkuvasti. Vaikka kaikki maksasairaudet eivät johdu elintavoista, monen syntyyn voi vaikuttaa omilla valinnoillaan: vältä ylipainoa, vähennä alkoholia, liiku ja annostele lääkkeet oikein.

 

Ilman maksaa ei tule toimeen. Sillä on yli 500 tehtävää. Maksa hajottaa alkoholia, lääkkeitä ja muita vahingollisia kemiallisia aineita sekä elimistön itsensä tuottamia myrkkyjä. Maksa varastoi ravintoaineita, vitamiineja ja sokeria sekä rasvaa ja jakelee niitä vereen. Maksa tuottaa proteiineja ja muita aineita, jotka edistävät vammojen paranemista. Se erittää sappea ruuansulatuksen tarpeisiin. Lisää tietoa maksasta www.mahtimaksa.fi ja www.maksa.fi.

 

Yleisöluennot

14.5.              Helsinki, Porthania
15.5.              Turku, Pääkirjasto

16.5               Kuopio, Pääkirjasto
17.5.              Tampere, Pääkirjasto

 

Yhdistysten tapahtumia

8.5.                Kajaani, Lehtikankaan apteekki

15.5.              Jyväskylä, keskussairaalan aula, Keski-Suomen yhdistys jakaa maksatietoutta.

17.5.              Mikkeli, Mikkelin kesäyliopisto, Etelä-Savon yhdistys järjestämä luento

23.5.              Vantaa, Tikkurilan Dixi/ Vantaa-info, Uudenmaan yhdistyksen maksaluento ja tapaaminen


Hoitajien koulutus

17.5.              Helsinki

Maksaviikko teemasivu pääkuva


Palaa otsikoihinTulosta Tulosta
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä