Uutiset


7.8.2017 11.32

Vertaistukea verkossa

Liiton vertaischat alkaa elokuussa. Ensimmäisen chatin aiheena on henkinen hyvinvointi. Nettikeskustelu on syksyn ajan kerran kuukaudessa keskiviikkoisin.

Liiton ensimmäinen vertaischat on keskiviikkona 16.8. klo 18–20 teemalla pitkäaikaissairaus ja henkinen hyvinvointi. Keskustelua chatissa käydään anonyymisti nimimerkillä ja keskustelemaan mahtuu 12 osallistujaa kerrallaan. Keskustelua on ohjaamassa liiton työntekijä.


Chat toimii Tukinet-palvelussa. Tukinet on matalan kynnyksen tukea nimettömästi tarjoava verkkopalvelu, jossa eri järjestöjen toimijat kohtaavat oman kohderyhmänsä asiakkaita ja toisia toimijoita, tarjoavat ohjattua vertaistukea tai keskusteluapua. Toiminta rahoitetaan Sosiaali- ja terveysministeriön avustuksella Veikkauksen tuotoista. Liiton vertaischattiin pääsee rekisteröitymällä käyttäjäksi TukiNettiin www.tukinet.net.


Vertaischat pidetään elokuusta lähtien kerran kuukaudessa keskiviikkoisin. Vertaischatin avulla munuais- ja maksasairauksia sairastavat ja heidän läheistensä voivat jakaa kokemuksiaan, antaa ja saada vertaistukea reaaliajassa olinpaikasta riippumatta.


Lisätietoja vertaischatista antavat Anne Viitala, anne.viitala@muma.fi ja Helena Rokkonen, helena.rokkonen@muma.fi.

 

Elokuu
Pitkäaikaissairaus ja henkinen hyvinvointi, ke 16.8. klo 18–20


Syyskuu
Elämää C-hepatiitin kanssa, ke 20.9. klo 18–20


Lokakuu
Pitkäaikaissairaus ja parisuhde, ke 18.10. klo 18–20


Marraskuu
Lapsiperheiden chat, ke 15.11. klo 18–20


Joulukuu
Rakkoekstrofia, ke 13.12 klo 18–20


vertaischat_banner keski

 

 


Palaa otsikoihinTulosta Tulosta
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä