Liiton keskustoimisto toimii väistötiloissa Kumpulantien toimitilassa todettujen sisäilmaongelmien vuoksi. Materiaaleja postitetaan toistaiseksi vain kerran viikossa. Muista siis tehdä tilaus ajoissa!


Esitteet

Liitto tarjoaa tietoa, neuvontaa ja ohjausta munuais- ja maksasairauksista, niiden ennaltaehkäisystä, hoidoista, ravitsemuksesta ja elinsiirroista.

 

Liiton painetut ennaltaehkäisy- ja ohjausesitteet ovat ilmaisia. Niitä voi tilata liitosta tai lukea tai tulostaa PDF-muodossa. Tilauslomake on sivun alalaidassa.

 

Liiton tilattavat ja tulostettavat oppaat löydät täältä:

Munuaisen luovuttajan opas, Guide för njurdonator, Ruokavalio dialyysissä, Ruokavalio munuaisen- ja maksansiirron jälkeen, Matvanor efter en njur- och levertransplantation, Maksasairaus ja ruokavalio, Yhdessä - opas parisuhteeseen, Lapsen ja nuoren arki elinsiirron jälkeen, Vardagen för barn och unga som genomgått organtransplantation, Munuais- tai maksasairauteen sairastuneen hoitopolku, Munuaisten vajaatoimintaa sairastavan saattohoito, Munuaisten vajaatoimintaa sairastavan liikuntaopas, Maksako vaivaa - opas maksasairauksista.


Muut julkaisut kuten tutkimukset tai muiden julkaisemat työt löydät täältä:

Dialyysi osana elämää -tutkimus, sidosryhmätutkimus C-hepatiitista Suomessa.


 

Munuaissäätiö 2018 pieni esite

Munuaissäätiö

Tukemalla Munuaissäätiön toimintaa tuet munuaissairauksien tutkimusta. Esitteessä kolme tutkijaa kertoo säätiön tuella tehdystä tutkimuksestaan.

Lue tai tulosta Munuaissäätiö-esite

 
 

Maksaesite kansi

Maksa

Maksasairaus voi koskettaa ketä tahansa.Esite kertoo maksasairauksista, niiden ennaltaehkäisystä ja hoidosta sairastuneille, läheisille ja kaikille kiinnostuneille.

Lue tai tulosta Maksa-esite
 
 Munuais ja maksaliitto Munuaiset

Munuaiset

Munuaisilla on monta elintärkeää tehtävää. Esitteessä kerrotaan munuaissairauksista, munuaisten vajaatoiminnasta, vajaatoiminnan etenemistä ehkäisevistä keinoista ja vaikean vajaatoiminnan hoidosta.


Lue tai tulosta Munuaiset -esite

 
 

2017 yleisesite munuais ja maksaliitto_kansi_web

Munuais- ja maksaliitto

Esite kertoo liitosta ja sen toiminnasta. Esitteessä on myös lyhyesti munuais- ja maksasairauksista sekä niiden hoidoista. Sairastuneet ja liiton jäsenet kertovat tarinansa lyhyesti esitteen sivuilla.


Lue tai tulosta Munuais- ja maksaliitto -esite

 
 

Strategia 2016 2020

Strategia 2016–2020

Esite kertoo toimintaympäristöstä, liiton strategiasta, arvoista, tavoitteista ja painopistealueista.


Lue tai tulosta Strategia 2016–2020 -esite
 
 

strategi 2016 2020

Strategi 2016–2020

Njur- och leverförbundets strategi 2016–2020 med värden som styr verksamhet, mission, målsättning och tyngdpunktsområden.


Läs eller skriv ut broschyren Strategi 2016–2020

 

Et ole ainoa jäsenesite 2013 kansi

Et ole ainoa.

ESITE LOPPU VARASTOSTA.

Tarvitsetko tietoa sairaudestasi? Haluatko kuulla minun tarinani? Voit osallistua ja olla yksi meistä. Jäsenesite kertoo jäseneksi liittymisen eduista. Liittyminen on paras tapa tukea liiton ja yhdistyksen tavoitteita ja toimintaa. Esitteessä on liittymiskaavake, jonka voi postittaa maksutta.

 

Lue tai tulosta Et ole ainoa -esite

 

Det finns andra

Det finns andra.

Behöver du information om din sjukdom?Vill du höra min historia? Du kan delta och bli en av oss. Vem som helst som är intresserad kan bli medlem. Ett medlemskap är det bästa sättet att stöda förbundets och föreningens mål och verksamhet. Du kan bli medlem genom att posta den bifogade blanketten.

 

Läsa eller skriv ut broschyren Det finns andra

 
 

voimaa vertaistuesta esitekansi netti

Voimaa vertaistuesta

Vertaistuki auttaa munuais- ja maksasairauteen sairastuneita, elinsiirron saaneita ja heidän perheitään selviytymään sairauden eri vaiheissa. Lehtisessä kerrotaan vertaistuesta ja miten itselleen voi löytää vertaistukijan.


Lue tai tulosta Voimaa vertaistuesta -lehtinen

 
 
Vertaisvanhemmat 2018 kansi
 

Vertaisvanhempi on tukena

Esitteessä kerrotaan vertaisvanhemmuudesta. Vertaisvanhempi on tukena, kun perheeseen on syntynyt munuais- tai maksasairas lapsi. Esitteessä vertaisvanhemmat kertovat itsestään ja tilanteestaan.


Lue tai tulosta Vertaisvanhempi on tukena -esite

 
Supersankarimunuainen taistelee esitekansi

Supersankarimunuainen taistelee – suojele sitä vastustajilta

Esite kertoo munuaissairauksien ennaltaehkäisystä. Piirretyssä esitteessä munuainen kohtaa kuusi vastustajaa. Kohonnut verenpaine ja diabetes vahingoittavat munuaisia. Auta munuaisiasi säilyttämään supervoimat: Liiku, vähennä suolaa, älä tupakoi.


Lue tai tulosta Supersankarimunuainen-esite

 
 

esitekansi ruotsi web

Superhjältenjuren går till kamp – skydda den för fiender

Superhjältenjuren tål en massa, men inte ens superhjältar klarar sig helt på egen hand. Högt blodtryck och diabetes skadar njurarna. Hjälp dem alltså att bevara sina superkrafter genom att leva hälsosamt


Läs eller skriva ut broschyren

 
 

mahtimaksa esite

Mahtimaksa

Ylipaino ja alkoholi vahingoittavat maksaa. Lääkkeet, luontaistuotteet tai sienet voivat olla vaaraksi. Lue esitteestä, miten voit helpottaa maksan urakkaa: vältä ylipainoa, vähennä alkoholia, liiku ja annostele lääkkeet oikein.


Lue tai tulosta Mahtimaksa-esite

 
 

rasvamaksaesite

Rasvamaksa

Rasvamaksa tarkoittaa rasvan kertymistä maksasoluihin. Ylipaino, varsinkin vyötärölihavuus, on rasvamaksan merkittävin aiheuttaja. Hoidossa tärkeintä on painonpudotus.


Lue tai tulosta Rasvamaksa-esite


 
 

Älä sulje silmiäsi C-hepatiitilta


Älä sulje silmiäsi C-hepatiitilta

C-hepatiitti on viruksen aiheuttama maksatulehdus, joka tarttuu verikontaktissa. Tartunnan voi saada esimerkiksi ennen vuotta 1990 tehdyssä verensiirrossa. Myös steriloimattomat tatuointivälineet sekä neulat, ruiskut ja muut huumeiden pistämiseen käytettävät tarvikkeet voivat olla tartunnan lähde. Esite kertoo C-hepatiitin tartuntatavoista ja hoidosta sekä vähentää sairastuneisiin kohdistuvia ennakkoluuloja.


Lue tai tulosta Älä sulje silmiäsi C-hepatiitilta -esite

 
 

vähemmän suolaa esite


Vähemmän suolaa

Liiallinen suolan käyttö nostaa verenpainetta ja kuormittaa munuaisia, sydäntä ja verisuonia. Vähäsuolainen vaihtoehto on aina hyvä valinta. Vähemmän suolaa -esite kertoo, missä suolaa on ja miten sen käyttöä voi vähentää. Suolaton ei tarkoita mautonta.

 

Lue tai tulosta Vähemmän suolaa -esite

 
 

PKD esitekansi

Polykystinen munuaissairaus

Munuaisen monirakkulatauti on yleisin perinnöllinen munuaissairaus. Munuaisiin muodostuu rakkuloita, jotka lisääntyvät iän myötä, mutta munuaisten vajaatoiminta kehittyy yleensä hitaasti.


Lue tai tulosta Polykystinen munuaissairaus -esite 

 
 Primaari biliaari kolangiitti esitekansi pieni

Primaari biliaari kolangiitti

PBC on tulehduksellinen autoimmuunimaksasairaus. Se etenee yleensä hitaasti eikä se estä elämästä normaalia arkea. Esite kertoo sairaudesta, sen toteamisesta, oireista ja hoidosta sairastuneille ja läheisille.

Lue tai tulosta Primaari biliaari kolangiitti -esite
 
 
Nuorten toiminta_kansi

Nuorten toiminta

Munuais- ja maksaliitto järjestää nuorten toimintaa. Esitteessä kerrotaan mitä nuorten tapaamisissa tehdään, miten ja miksi toimintaan kannattaisi tulla mukaan, mikä on kumminuori ja mistä saa lisätietoja.


Lue tai tulosta Nuorten toiminta -esite

 
 

perhetoiminta esite

 

Perhetoiminta

Lapsen sairaus koskettaa koko perhettä: sisaruksia, vanhempia ja sukulaisia. Yhteisten kokemusten jakaminen saman kohdanneiden perheiden kanssa auttaa jaksamaan. Liitto järjestää toimintaa sairastuneille lapsille ja nuorille sekä heidän perheilleen.


Lue tai tulosta Perhetoiminta-esite


 
 

familjeverksamhet broschyren

 

Familjeverksamhet

Barnens sjukdomar påverkar hela familjen: syskonen, föräldrarna och släktingarna. Tillfällen att dela gemensamma erfarenheter med andra familjer, som gått igenom det samma, gör det lättare för hela familjen att orka.


Läs eller skriva ut


 
 Maksasairauden hyvä hoito esitekansi netti

Maksasairauden hyvä hoito – hyötyä yksilölle ja yhteiskunnalle

Esite on suunnattu maksasairaiden hoidon järjestämisestä vastaaville. Kaikki maksasairaudet eivät johdu elintavoista. Maksasairautta sairastavilla tulee olla mahdollisuus tasapuolisesti vaikuttavaksi osoitettuun hoitoon asuinpaikasta ja sairauden syystä riippumatta. Esitteessä on myös maksasairaan hyvän hoidon kriteerit.


Lue tai tulosta esite

 

Munuaissairauden hyvä hoito vaikuttamisesite

Munuaissairauden hyvä hoito - hyötyä yksilölle ja yhteiskunnalle

Esite on tarkoitettu yhdistysten ja liiton vaikuttamistyöhön ja edunvalvontaan. Se antaa päättäjille tietoa munuaissairauteen sairastuneen hoitovaihtoehdoista ja sairastuneiden omasta kokemuksesta, jotta hoidon resurssit keskitettäisiin oikein.

 

Lue tai tulosta esite


 


 


 

 

 

Lisätietoa tilauksista: Kirsi Kauppinen, kirsi.kauppinen@muma.fi , 050 4365 707.Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.

Tilauslomake

Munuaissäätiö 2018

Nuorten toiminta

Munuaiset

Maksa

Vertaisvanhempi on tukena

Munuais- ja maksaliitto

Strategia 2016–2020

Strategi 2016–2020 på svenska

Liity jäseneksi, Et ole ainoa -esite

Broschyren Det finns andra

Voimaa vertaistuesta

Supersankarimunuainen taistelee

Superhjältenjuren

Mahtimaksa!

Rasvamaksa

Älä sulje simiäsi C-hepatiitilta

Vähemmän suolaa

Polykystinen munuaissairaus

Primaari biliaari kolangiitti

Munuaissairauden hyvä hoito -vaikuttamisesite

Perhetoiminta

Familjeverksamhet

Maksasairauden hyvä hoito – hyötyä yksilölle ja yhteiskunnalle

ToimitusosoiteTulosta Tulosta
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä