Liiton keskustoimisto toimii väistötiloissa Kumpulantien toimitilassa todettujen sisäilmaongelmien vuoksi. Materiaaleja postitetaan toistaiseksi vain kerran viikossa. Muista siis tehdä tilaus ajoissa!


Huom. Painos loppu. Uudistettu painos ilmestyy toukokuun aikana. Tilausten toimitus alkaa kirjan ilmestyttyä.


Nauti ruoasta

ruokakirja kansi kotisivut

Yksilöllisellä ruokavaliolla voidaan hidastaa munuaisten vajaatoiminnan etenemistä. Se on tärkeä osa hoitoa dialyysin jo alettuakin.


Ennen dialyysihoitojen aloitusta on usein syytä vähentää ravinnosta suolan, proteiinin, fosforin ja joskus myös kaliumin saantia. Dialyysin alkaessa pitää huolehtia proteiinin ja energian saannista. Fosforia tarkkaillaan edelleen ja joskus on vähennettävä myös kaliumin saantia. Siihen vaikuttavat dialyysin tehokkuus, lääkkeet ja omien munuaisten jäljellä oleva toiminta.


Fosforin ja kaliumin laskeminen milli­gramman tarkkuudella ei yleensä ole tarpeen, vaan merkittävää on, kuinka paljon ja usein syö runsaasti fosforia tai kaliumia sisältävää ruokia.


Munuaisten vajaatoimintaa sairastavan ruokakirja Nauti ruoasta sisältää yli 100 ohjetta ja tietoa sopivasta ruokavaliosta sekä käytännön vinkkejä. Kirjassa on 132 sivua ja kätevä kierresidonta, jolloin se pysyy auki keittiössäkin.


Kirjan ohjeet sopivat kaikille hyvän ruoan ystäville, mutta niissä on otettu huomioon ruokavalion erityispiirteet. Kirjan munuais-ystävällisiä herkkuja kelpaa tarjota myös vieraille.

ruokakirja lohikeitto marjat kotisivut

ruokakirja hellapoliisi marjat kotisivut

Ruokakirjaan ohjeita ovat tehneet myös ruokabloggaaja Hellapoliisi ja Suomen MasterChef 2014 ja Kokkikoulu Espan ja Tony´s delin ravintoloitsija Miro Kurvinen. Ruokakirjan tekstin on tarkastanut TtM, laillistettu ravitsemusterapeutti Leena Sampo-Viitaniemi.

 

Erilaisia reseptejä löytyy netistä ja lehdistä. Niitä kannattaa kokeilla rohkeasti. Ohjeita voi soveltaa ja raaka-aineita voi muuttaa omia tarpeita vastaavaksi. 


Vanhaan ruokakirjaan kuuluneita erillisiä ja maksullisia oppaita fosforista, kaliumista ja nestetasapainosta ei ole enää saatavilla.


Dialyysissä olevan ruokavalio on muuttunut yksilöllisemmäksi ja vapaammaksi, koska dialyysihoidot ovat nykyään aiempaa tehokkaampia ja lääkehoito kehittyneempää. Oppaita ja tarkkoja luetteloita ruoka-aineiden fosfori- ja kalium-pitoisuuksista ei ole katsottu tarpeellisiksi.

ruokakirjabroileri kanakeitto kotisivut

ruokakirjabroileri jälkiruoka kotisivut

Nauti ruoasta -ruokakirja

  • 132 sivua, kierresidonta
  • Yli 100 ruokaohjetta
  • Tietoa sopivasta ruokavaliosta
  • Kaikki ohjeet sopivat munuaisten vajaatoimintaa sairastavan ruokavalioon
  • Ohjeet maistuvat myös vieraille
  • Kalaruokia, kanaruokia, liharuokia, jälkiruokia, leivonnaisia ja leipiä, puuroja, pikkupurtavia
  • Ohjeita Hellapoliisilta ja Master Chefilta

Huom. Munuaisten vajaatoimintaa sairastavan ruokakirja Nauti ruoasta ensimmäinen painos on loppunut ennätysnopeasti. Uusi ja uudistettu toinen painos on valmistumassa ja se ilmestyy toukokuussa. Uudessa painoksessa aiempien ohjeiden lisäksi upouudet ohjeet viikonlopun herkkuhetkiin ja ruokavalioon sopiva joulumenu.


Nauti ruoasta -kirjan hinta on jäsenille 9,90 euroa ja muille 24,90 euroa + postituskulut. Jäsenhinnan saavat myös samalla jäseneksi liittyvät. Kirja postitetaan kuoressa, jolloin se toimitetaan pääosin kotiin kannettuna.ruokakirjabroileri herkut kotisivut


Tilaukset alla olevalla lomakkeella.


Voit tilata kirjan myös soittamalla 050 3415 966 tai sähköpostilla tilaukset@muma.fi.


Huom. Painos loppu. Uudistettu painos ilmestyy toukokuun aikana. Tilausten toimitus alkaa kirjan ilmestyttyä.
Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.

Tilauslomake

Tulosta Tulosta
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä