tue toimintaamme yhdessä yläkuva

Tue toimintaamme

Tukemalla liiton toimintaa autat munuais- ja maksasairauteen sairastuneita ja elinsiirron saaneita sekä heidän läheisiään. Kaikki lahjoitukset ovat tärkeitä. Testamentilla voi osan tai koko omaisuutensa lahjoittaa hyvään tarkoitukseen.

 

Tukea liitolle voit antaa lahjoittamalla itse tai pyytää esimerkiksi merkkipäivänäsi kukkien ja lahjojen sijaan lahjoituksia liiton toimintaan. Erinomainen tapa tukea liittoa on tehdä testamentti ja lahjoittaa osan tai koko perintönsä hyvään asiaan. Erityisesti niille, joilla ei ole perillisiä, testamentti sydäntä lähellä olevaan toimintaan on hyvä vaihtoehto, koska muutoin jäämistö siirtyy kokonaan valtiolle.

 

Lahjoituksen tai testamentin voit tehdä joko koko liiton toimintaan tai osoittaa lahjoituksesi esimerkiksi sairauksien ennaltaehkäisyyn, vertaistuen järjestämiseen, perhetoimintaan, tiedotukseen tai neuvontaan ja ohjaukseen. Jos haluat tukea munuaissairauksien tieteellistä tutkimusta, lahjoituksen tai testamentin voi tehdä Munuaissäätiölle.

 

Lahjoitukset ja testamentit käytetään kokonaisuudessaan toivottuun tarkoitukseen, sillä yleishyödyllinen järjestö tai säätiö ei maksa niistä veroa.

 

Toimintaa voi tukea myös liittymällä henkilökannattajajäseneksi. Silloin saat tietoa liiton toiminnasta ja kutsuja liiton järjestämiin tapahtumiin. Yritykset voivat liittyä liiton yhteisökannattajajäseniksi.

 

Tulevaisuudessa julkisen sektorin rahoituksen osuus pienenee ja lahjoitusten merkitys lisääntyy. Munuais- ja maksasairaudet koskettavat kaiken ikäisiä. Sairastuneiden ja varsinkin ikääntyneiden dialyysihoidossa olevien määrä lisääntyy jatkuvasti. Kaikilla sairastuneilla on oikeus hyvään elämään. 

Lahjoitus tiettyyn toimintaan

Voit tukea joko koko liiton toimintaa tai osoittaa lahjoituksesi esimerkiksi seuraaviin toimintamuotoihin.

 

Ennaltaehkäisy
Liitto ennaltaehkäisee munuais- ja maksasairauksia tiedottamalla ja julkaisemalla valistusmateriaalia. Joissakin tapauksissa omilla elintavoillaan voi vaikuttaa sairastumiseen tai sairauden etenemiseen. On myös tärkeää, että munuais- ja maksasairaudet todetaan ajoissa.

 

Neuvonta ja kuntoutus
Sairauteen sopeutuminen vaatii tietoa ja uusien asioiden oppimista. Liitto antaa tietoa, neuvontaa ja ohjausta sekä järjestää kuntoutusta. Valtakunnallisissa tapahtumissa voi tavata muita saman kokeneita, saada tukea ja tukea toisia.

 

Perhetoiminta
Liitto tukee vakavasti sairastuneiden tai elinsiirron saaneiden lasten perheitä järjestämällä muun muassa vertaistukea ja tapaamisia. Nuorille järjestetään omaa toimintaa.

 

Elinluovutusten edistäminen
Elinsiirto pelastaa hengen tai antaa mahdollisuuden parempaan elämään. Suomessa lähes 400 odottaa uutta munuaista tai maksaa. Siirrettävistä elimistä on jatkuva pula. Liitto pyrkii lisäämään elinsiirtoja edunvalvontatyöllä ja jakamalla tietoa.

 

Lisätietoa lahjoituksista ja lahjoitustilin numero

 


Tulosta Tulosta
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä