Kurssilla et ole yksin 

Munuais- ja maksaliiton järjestää sopeutumisvalmennuskursseja. Jos kaipaat vaihtelua arkeen, Solaris-lomat järjestää tuettuja lomia. Kaikki vuoden kurssit ja lomat löydät Kurssit ja tuetut lomat 2019 -julkaisusta tai näiltä sivuilta..

Jos et löydä itsellesi sopivaa kurssia, ota yhteyttä niin mietitään yhdessä mistä voit saada tukea tilanteeseesi.Sopeutumisvalmennuskursseja on erilaisiin tilanteisiin. Kun kaipaat tietoa sairaudesta ja vertaistukea, hakeudu kursseille, joilla käsitellään elämää tietyn sairauden tai hoitomuodon kanssa. Kun haluat keskittyä arjen voimavaroihin ja aktiiviseen elämään, tule mukaan aktiivisen arjen ja hyvinvoinnin teemakursseille. Lapsiperheille, nuorille ja nuorille aikuisille on lisäksi omia kursseja. Aikuiset läheiset ja perhekursseilla koko perhe ovat tervetulleita mukaan kurssille.

Kursseja järjestetään sekä alueellisesti että valtakunnallisesti. Alueellisilla kursseilla ei ole yöpymistä. Kursseilla käytetään usein myös verkkotyöskentelyä. Verkkotyöskentelyn avulla kurssi voi jatkua pidempään kuin lähijakso kestää. Verkkotyöskentelyyn riittää mobiililaite, esimerkiksi älypuhelin. Kurssilla saa aina hyvät ohjeet verkkoon ja tarvittaessa apua ohjaajalta.

Sosiaali- ja terveysministeriön Veikkaus-varoin tukemaan sopeutumisvalmennukseen voi hakea myös ilman lääkärin lähetettä, kun tarvitsee tukea kuntoutumiseen. Kelan kursseille haetaan lääkärin lähetteellä (B-lausunto tai vastaava lääkärin teksti).
Lisätietoa sopeutumisvalmennuskursseista

Iiris Ahlgren
Kuntoutussuunnittelija
050 3019 368
Maarit Heinimäki
Järjestösuunnittelija
050 3626 470
Petri Reponen
Kuntoutuspäällikkö
050 308 4551