Elinsiirtolasten viikko

Jokainen elinsiirron saanut lapsi on sankari!

Elinsiirtolasten viikko 19.–23.11. nostaa esiin lasten elinsiirtoja ja antaa elinsiirtolapsille oman sankaripäivän. Viikko järjestetään nyt ensimmäistä kertaa.

Liitto järjestää päivätapahtumat kolmessa yliopistosairaalassa elinsiirron saaneita lapsia hoitavilla osastoilla tai poliklinikoilla: Tampereella 19.11., Helsingissä 20.11. ja Oulussa 21.11. 

Hoitoyksiköissä vertaisvanhemmat ja liiton työntekijät pitävät vertaiskahvilaa ja kertovat liiton toiminnasta. Paikalle tulee myös ammattikuvaaja, joka valokuvaa luvan saaneita lapsia. Kuvissa lapset esiintyvät sankareina ja he voivat pukeutua haluamiksi hahmoikseen. 

Vaikka lapsella ei olisikaan kyseisenä päivänä polikäyntiä, kannattaa tulla paikalle tapamaan tuttuja ja kuulemaan lisää liiton toiminnasta.


Päivätapahtumat:

Ma 19.11. klo 10–14 Tampereen yliopistollinen keskussairaala, elinsiirtopoliklinikan vastaanoton odotusaula, lasten siipi, 1. krs.
Ti 20.11. klo 10–14 Uusi lastensairaala, Taika-vuodeosasto ja päiväsairaala, 5. krs.
Ke 21.11. klo 10–14 Oulun yliopistollinen keskussairaala, Lasten ja nuorten ajanvarauspoliklinikan aula.

Iltatapahtumat: 

Iltatapahtumat järjestetään HopLop-seikkailupuistoissa. Niihin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Liiton edustajat ovat paikalla klo 16–18 vastaanottamassa perheitä. Voitte saapua paikalle teille itsellenne parhaiten sopivana ajankohtana klo 16–18 välillä. 

Perheiden käytössä on oma yksityinen synttäritila, ajat vaihtelevat hieman eri paikkakunnilla. Liitto tarjoaa perheen jäsenille rannekkeet, mutta ruokailut ja pelikoneisiin tarvittavat poletit jokainen perhe kustantaa itse.

Ma 19.11. HopLop Tampere, Linnainmaa, Korpikodinkatu 33  .
Ti  20.11. HopLop Helsinki, Konala, kauppakeskus Ristikko, Ajomiehentie 1.
Ke  21.11. HopLop Oulu, Limingantulli, Alasintie 10.


Lisätietoja:

Maarit Heinimäki (Tampere), maarit.heinimaki@muma.fi

Hanna Lehtonen (Helsinki ja Oulu), hanna.lehtonen@muma.fi


jedimunuainen jokainen elinsiirtolapsi on sankari