Uutiset

21.6.2018 13.29

Heinäkuu tuo muutoksia Kela-taksien tilauksiin

Sairausvakuutuslain muutos ja laki liikenteen palveluista astuvat voimaan heinäkuun alussa. Näiden lakien voimaantulo tuo muutoksia Kelan korvaamiin taksimatkoihin.

Tilaa aina taksimatka tilausvälityskeskuksesta, joka on tehnyt Kelan kanssa sopimuksen suorakorvausmenettelystä. Näin saat matkakorvauksen heti taksissa ja maksat matkasta vain yhdensuuntaisen matkan omavastuun (25 euroa).  Kela ei maksa matkasta korvausta, mikäli se on tilattu muualta. Tarkista myös alueesi tilausvälityskeskuksen uusi puhelinnumero Kelan sivuilta. Tilauspuhelu on jatkossa sinulle maksuton. Voit jo nyt tilata uudesta numerosta heinäkuussa tarvitsemiasi kyytejä.

Jos matkustat taksilla elinsiirtoon Helsinkiin, tilaa matka tilausvälityskeskuksesta. Jos tilaat taksin muualta, joudut maksamaan matkan kokonaan itse, etkä voi hakea myöskään jälkikäteen kustannuksista korvausta Kelalta.

Voit tilata yhden puhelun aikana kaikki tiedossasi olevat ajanvaraukseen perustuvat matkat tulevalle 14 päivän ajanjaksolle. Tilaa matkat viimeistään matkustusajankohtaa edeltävänä päivänä kello 14 mennessä. Äkilliset matkat voit tilata silloin, kun matkan tarve syntyy. Heinäkuun ensimmäisestä päivästä  lähtien et voi enää pyytää oman kotikunnan autoa.

Jos tarvitset saattajaa, ilmoita hänen mukaan tulostaan tilatessasi taksin. Saattajan matkakuluista saa korvausta, jos terveydenhoitohenkilökunta on katsonut saattajan tarpeelliseksi terveydentilasi vuoksi. Korvauksen saa yhdessä tehdyn matkan osalta. Saattajan yksin tekemä matka korvataan silloin, kun se alkaa sinun kotiosoitteestasi tai päättyy sinne esimerkiksi silloin, jos jäät hoitoon terveydenhuoltoon ja saattaja tekee paluumatkan yksin.

Sinulla on oikeus vakiotaksiin eli tutun taksinkuljettajan käyttöön, jos olet alle 16-vuotias tai vaikeasti sairas lapsi tai terveydentilasi ja avun tarve kuljetuksen aikana edellyttävät vakiotaksin käyttöä. Edellytyksenä kuitenkin on, että tilausvälitysyhtiö pystyy osoittamaan sinulle vakituisen kuljettajan tai että aiemmin käyttämäsi kuljettaja toimii tilausvälitysyhtiön alihankkijana.

Lisätietoja: www.kela.fi/taksimatkat tai puhelinnumerosta 020 692 204.


Palaa otsikoihin