Uutiset

10.8.2018 12.32

Munuaistautirekisteriin uusi suunnittelija

Anu Karhu aloitti kesällä Suomen munuaistautirekisterin suunnittelijana. Rekisterissä on tiedot lähes kaikista Suomen dialyysissä olevista ja munuaisensiirron saaneista.

Anu Karhu on aloittanut heinäkuun alussaSuomen munuaistautirekisterin suunnittelijana Anniina Pylsyn jäädessä virkavapaalle. Karhu on aiemmin toiminut sairaanhoitajana Veripalvelussa, tutkimushoitajana eri lääketutkimuksissa Tampereen yliopiston rokotetutkimuskeskuksessa sekä Helsingin yliopiston erillislaitos Suomen molekyylilääketieteen instituutissa (FIMM) terveysinterventiotutkimuksessa.

Suomen munuaistautirekisterin ylläpitämä tietokanta Suomen dialyysissä olevista ja munuaisensiirronsaaneista on Karhusta tärkeä osa potilaiden laadukasta hoitoa.

– Toivon, että rekisterin keräämää tietoa voitaisiin hyödyntää vielä kattavammin ja että pääsisin kehittämään munuaistautirekisterin toimintaa. Tulevaisuudessakin toivon, että munuaistautirekisterin asema nähdään tärkeänä osana terveydenhuoltoa ja byrokratian käytänteet helpottuisivat.

Anu Karhu


Palaa otsikoihin