Keski-Suomen munuais- ja maksayhdistys KEMUSI


Keski-Suomen munuais- ja maksayhdistyksessä on jäseniä noin 320 henkilöä, aina Kuhmoisista Pihtiputaalle saakka. Toiminnan lähtökohtana on levittää tietoa munuais- ja maksasairauksista ja edesauttaa sairastuneiden ja heidän läheistensä selviämistä vaikean sairauden aiheuttamasta tilanteesta.  Vertaistuki auttaa saamaan pitävän otteen normaalista päivittäisestä elämästä pitkällisen toipumisajan aikana.

Yhdistys tekee tiivistä yhteistyötä paikallisten terveyskeskusten ja sairaaloiden sekä Keski-Suomen keskussairaalan kanssa Jyväskylässä. Erityistä huolta kannetaan kyseisten sairauksien tärkeän hoitomuodon eli elinsiirtojen vuosimäärästä ja nimenomaan siitä, että hoitokapasiteettia ei pystytä täysimääräisesti hyödyntämään elinluovutusten riittämättömän määrän vuoksi. Yhdistys järjestää tempauksia, joissa tehdään asiaa tunnetuksi suurelle yleisölle ja jaetaan elinluovutuskortteja sekä muuta materiaalia. 

Yhdistyksen jäsenmaksu 25 euroa vuodessa. Yhdistyskohtaisista jäseneduista saat tietoa omasta yhdistyksestä.


keskisuomen yhdistys

Keski-Suomessa jaetaan tietoa. Yhdistys tekee suurelle yleisölle asiaa tunnetuksi muun muassa jakamalla elinluovutuskortteja ja muuta aiheeseen liittyvää materiaalia.