Pirkanmaan munuais- ja maksayhdistys - PirMu


Pirkanmaan munuais- ja maksayhdistys – PirMu on perustettu vuonna 1970. Yhdistys on toiminut jo 40 vuotta paremman elämänlaadun puolesta.

Yhdistyksen toimialueena on PSHP:n alue. Pirmu toimii yhteistyössä keskusjärjestön kanssa alueellisena kansanterveys- ja potilas- sekä asiakasjärjestönä eri-ikäisten pitkäaikaisia ja vaikeita munuais- tai maksasairauksia sairastavien tai muiden sairauksien vuoksi elinsiirron saaneiden ja heidän omaistensa / läheistensä oikeuksien ajajana ja edunvalvojana. Se pyrkii ennaltaehkäisemään munuais- ja maksasairauksia, varmistamaan niihin sairastuneille asiantuntevan hoidon ja vähentämään niiden aiheuttamia haittoja.

Jäseniä yhdistyksessä on noin 500. Jäsenmaksu on 15 euroa vuodessa. Yhdistys tukee jäseniensä uima- ja kylpylälippuja, ja järjestää teatteriretket keväisin ja syksyisin. Hallitus kokoontuu joka kuukauden 1. tiistai. Jumpparyhmä on joka viikon keskiviikko. Yhdistyksen tilaisuuksissa voi tavata saman sairauden kokeneita, jotka ymmärtävät ja voivat antaa vertaistukea.