Munuaisesitteet

Liitto ennaltaehkäisy- ja ohjausesitteet ovat ilmaisia. Niitä voi tilata lomakkeella tai lukea tai tulostaa PDF-muodossa. munuaiset esite 200 280


Munuaiset

Munuaisilla on monta elintärkeää tehtävää. Esitteessä kerrotaan munuaissairauksista, munuaisten vajaatoiminnasta, vajaatoiminnan etenemistä ehkäisevistä keinoista ja vaikean vajaatoiminnan hoidosta.supersankarimunuainen esitekansi


Supersankarimunuainen taistelee – suojele sitä vastustajilta

Esite munuaissairauksien ennaltaehkäisystä. Piirretyssä esitteessä munuainen kohtaa kuusi vastustajaa. Kohonnut verenpaine ja diabetes vahingoittavat munuaisia. Auta munuaisiasi säilyttämään supervoimat: Liiku, vähennä suolaa, älä tupakoi.

Lue tai tulosta esite
Tilaa esite
superhjältenjuren esitekansi

Superhjältenjuren går till kamp – skydda den för fiender

Superhjältenjuren tål en massa, men inte ens superhjältar klarar sig helt på egen hand. Högt blodtryck och diabetes skadar njurarna. Hjälp dem alltså att bevara sina superkrafter genom att leva hälsosamt.

Läs eller skriva ut broschyren
Beställ broschyren
munuaisen luovuttajan opas esitekansi

Munuaisen luovuttajan opas

Terve ihminen voi luovuttaa toisen munuaisensa omaiselleen tai läheiselle henkilölle. Munuaisensiirtoon elävältä luovuttajalta liittyy useita etuja. Munuaisen luovutus on turvallinen toimenpide huolellisesti tutkituille luovuttajille.

Lue tai tulosta esite
Tilaa esite
guide för njurdonator esitekansi

Guide för njurdonator

Varje frisk person kan ge en njure till någon anhörig eller annan närstående person. Njurtransplantationer med levande donatorer innebär många fördelar. För en omsorgsfullt undersökt givare är njurdonationen en trygg åtgärd.

Läs eller skriva ut broschyren
Beställ broschyren
Munuaisten vajaatoimintaa sairastavan hyvä hoito esitekansi


Munuaisten vajaatoimintaa sairastavan hyvä hoito

Jokaisella munuaissairauteen sairastuneella on oikeus hänen terveydentilansa edellyttämään ja laadultaan hyvään sairaanhoitoon asuinpaikasta riippumatta. Liiton laatimat hyvän hoidon kriteerit perustavat lakeihin ja asetuksiin.
PKD esitekansi

Polykystinen munuaissairaus

Munuaisen monirakkulatauti on yleisin perinnöllinen munuaissairaus. Munuaisiin muodostuu rakkuloita, jotka lisääntyvät iän myötä, mutta munuaisten vajaatoiminta kehittyy yleensä hitaasti.

Lue tai tulosta esite
Tilaa esite
vähemmän suolaa esitekansi


Vähemmän suolaa

Liiallinen suolan käyttö nostaa verenpainetta ja kuormittaa munuaisia, sydäntä ja verisuonia. Vähäsuolainen vaihtoehto on aina hyvä valinta. Vähemmän suolaa -esite kertoo, missä suolaa on ja miten sen käyttöä voi vähentää. Suolaton ei tarkoita mautonta.
PAINOS LOPPU
Lue tai tulosta esite
Tilaa esite
ruokavalio dialyysissä esitekansi

Ruokavalio dialyysissä

Opas kertoo dialyysissä olevan ruokavalion erityispiirteistä. Yksilöllisesti suunnitellulla ruokavaliolla voidaan hidastaa munuaisten vajaatoiminnan etenemistä jopa vuosia ja se on tärkeä osa hoitoa myös dialyysissä olevilla. Dialyysissä oleva voi silti nauttia herkkuhetkistä.

Lue tai tulosta esite
Tilaa esite
Ruokavalio munuaisen ja maksansiirron jälkeen esitekansi

Ruokavalio munuaisen- ja maksansiirron jälkeen

Elinsiirron jälkeen voi taas vapaasti valita ruokia oman makunsa ja mielensä mukaan. Oikea ruokavalio on kuitenkin edelleen tärkeä. Se korjaa aikaisempia rasituksia ja häiriöitä ravitsemustilassa sekä vaikuttaa hyvinvointiin vastaisuudessakin. Oppaassa kerrotaan, miten ruokavalio kannattaa koostaa ja mihin elinsiirron saaneen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota.

Lue tai tulosta esite
Tilaa esite
munuaissairauden hyvä hoito esitekansi

Munuaissairauden hyvä hoito - hyötyä yksilölle ja yhteiskunnalle

Esite on tarkoitettu yhdistysten ja liiton vaikuttamistyöhön ja edunvalvontaan. Se antaa päättäjille tietoa munuaissairauteen sairastuneen hoitovaihtoehdoista ja sairastuneiden omasta kokemuksesta, jotta hoidon resurssit keskitettäisiin oikein.

Lue tai tulosta esite
Tilaa esite
Munuaisten vajaatoimintaa sairastavan saattohoito esitekansi

Munuaisten vajaatoimintaa sairastavan saattohoito

Munuaisten vajaatoimintaa sairastavan saattohoito -julkaisun. Se on tarkoitettu lähinnä ammattilaisten käyttöön. Liitto on mukana Yhteisvastuukeräyksen saattohoitohankkeessa Kuolevan hyvä hoito – yhteinen vastuumme.

Lue tai tulosta esite
Tilaa esite
liikunta munuaisten vajaatoiminnassa opas


Munuaisten vajaatoimintaa sairastavan liikuntaopas