Nauti ruoasta -ruokakirja

Yksilöllisellä ruokavaliolla voidaan hidastaa munuaisten vajaatoiminnan etenemistä. Se on tärkeä osa hoitoa dialyysin jo alettuakin. Munuaisten vajaatoimintaa sairastavan ruokakirja Nauti ruoasta sisältää yli 100 ohjetta ja tietoa sopivasta ruokavaliosta sekä käytännön vinkkejä. Kirjassa on 132 sivua ja kätevä kierresidonta, jolloin se pysyy auki keittiössäkin.


Ennen dialyysihoitojen aloitusta on usein syytä vähentää ravinnosta suolan, proteiinin, fosforin ja joskus myös kaliumin saantia. Dialyysin alkaessa pitää huolehtia proteiinin ja energian saannista. Fosforia tarkkaillaan edelleen ja joskus on vähennettävä myös kaliumin saantia. Siihen vaikuttavat dialyysin tehokkuus, lääkkeet ja omien munuaisten jäljellä oleva toiminta. Fosforin ja kaliumin laskeminen milli­gramman tarkkuudella ei yleensä ole tarpeen, vaan merkittävää on, kuinka paljon ja usein syö runsaasti fosforia tai kaliumia sisältävää ruokia.

 

Kirjan ohjeet sopivat kaikille hyvän ruoan ystäville, mutta niissä on otettu huomioon ruokavalion erityispiirteet. Kirjan munuais-ystävällisiä herkkuja kelpaa tarjota myös vieraille. Ohjeita voi soveltaa ja raaka-aineita voi muuttaa omia tarpeita vastaavaksi. 

 

Ruokakirjaan ohjeita ovat tehneet myös ruokabloggaaja Hellapoliisi ja Suomen MasterChef 2014 ja Kokkikoulu Espan ja Tony´s delin ravintoloitsija Miro Kurvinen. Ruokakirjan tekstin on tarkastanut TtM, laillistettu ravitsemusterapeutti Leena Sampo-Viitaniemi.

 

Nauti ruoasta -kirjan hinta on jäsenille 9,90 euroa ja muille 24,90 euroa + postituskulut. Jäsenhinnan saavat myös samalla jäseneksi liittyvät. Kirja postitetaan kuoressa, jolloin se toimitetaan pääosin kotiin kannettuna.


Tilaa kirja alla olevalla lomakkeella. Voit tilata kirjan myös soittamalla 050 3415 966 tai sähköpostilla tilaukset@muma.fi.


Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.