Ajankohtaista

Uutiset

Taksimatkat sairaanhoitoon on saatava toimiviksi

Kelan korvaamissa taksimatkoissa on ilmennyt ympäri Suomea ongelmia kesän kilpailutuksen jälkeen. Liitto on ollut jatkuvassa yhteydessä Kelaan ja pyrkinyt aktiivisesti vaikuttamaan tilanteeseen.

Suomeen tarvitaan potilas- ja asiakasturvallisuusvaltuutettu

Liitto kannattaa Suomen Potilasturvallisuusyhdistyksen käynnistämää hanketta, jonka päämääränä on tehdä eduskunnalle esitys potilas- ja asiakasturvallisuusvaltuutetun toiminnan käynnistämisestä.

Video lasten virtsateiden rakennepoikkeamista

Synnynnäinen virtsateiden rakennepoikkeama todetaan Suomessa keskimäärin kolmella lapsella vuosittain. Liiton perhetoiminnan piiriin kuuluvat munuais- ja maksasairautta sairastavien lasten lisäksi rakkoekstrofiaa sairastavien lasten perheet. Uusi video kertoo rakennepoikkeamista.

Pohjoismaiset munuaisjärjestöt Helsingissä

Pohjoismainen yhteistyö on tärkeää myös munuaisjärjestöille. Haasteet ovat samantyyppisiä kaikissa maissa. Tavoitteena on vaikuttaa munuaissairauteen sairastuneiden hoidon laatuun vertailemalla eri maiden tuloksia ja oppia muiden järjestöjen onnistumisesta. Yhteistyötä tehdään myös elinsiirtojen lisäämiseksi Pohjoismaissa.

Syksyn influenssarokotukset alkavat

Influenssarokotetta suositellaan kaikille munuais- ja maksasairauteen sairastuneille ja elinsiirron saaneille. Rokotteen saa oman kunnan terveydenhuollosta maksutta.

Uudet jäsenflyerit ovat ilmestyneet

Liiton materiaali jäsenmarkkinointiin on uudistunut. Tarjolla on nyt erilaisia flyereita herättämään uinuva kiinnostus jäsenyyteen.Ajankohtaista